Advent – Műsorral készültek a Szabó Lőrinc ökoiskola tanulói
Fotó: Trifonov Éva

Adventi műsorral készültek a Nyíregyházi Arany János Gimnázium, Általános Iskola és Kollégium Szabó Lőrinc Tagintézményének tanulói az idei utolsó oktatási napon. Az iskolában az országban is egyedülálló módon az állatasszisztált oktatással közelítik meg és érzékenyíti a gyerekeket. Az intézményben az idei évtől újra van felső tagozat, és az álmuk, hogy a következő években új épületbe költözhessenek.

Citerán kísért közös énekekkel, versmondással és adventi színjátékkal készültek a Szabó Lőrinc ökoiskola diákjai kedden, az idei év utolsó tanítási napján. Az intézmény tanulói létszáma évről évre egyre magasabb, 2022-től kezdve pedig már újra van felső tagozatos osztály is az iskolában.

„A Szabó Lőrinc ökoiskola az országban is egyedülálló módon az állatasszisztált oktatással közelíti meg és érzékenyíti a gyerekeket. Ebben élen járunk, és országos eredményeink is ezt igazolják. Az állatsimogatót nagyon szeretik a gyerekek, és az élményalapú oktatás segíti őket abban, hogy az életben az akadályokat sokkal könnyebben ugorják át” – mondta el Rusznyák László tagintézmény-vezető.

A sóstóhegyi iskola azonban nemcsak a tanulóknak ad otthont, számos közösségi szervezet működik az intézmény területén.

„Sóstóhegyen több közösség is működik, az iskola területén közművelődési színtér is működik, ez most a gyerekekről fog szólni, de amit kiemelnék, az az óriási közösségi érték és összefogás, amely jellemzi ezt a városrészt. Ez az udvar megújult, felső tagozat indult az iskolában, és van egy álmunk, mivel egyre nagyobb a tanulólétszám, ezért képzeletben már megálmodtunk egy új iskolát, azt szeretnénk, hogy ez legyen a karácsonyi ajándék” – nyilatkozta Ágoston Ildikó képviselő.

A képviselő hozzátette, a következő évben ez lesz a kitűzött céljuk, hogy elérjék, előbb vagy utóbb egy új intézmény épülhessen Sóstóhegyen.

Kapcsolódó galéria

Karácsonyi ünnepség Sóstóhegyen