A végéhez közeledik a Korányi-Eperjes tömbbelső járdáinak felújítása
Fotó: Szarka Lajos

A végéhez közeledik a „Nyíregyháza Korányi köz- Eperjes utca – Korányi Frigyes utca által határolt tömbbelsőben található járda felújítása” című, BMÖF/6-9/2021 számú pályázat keretében a Korányi-Eperjes tömbbelső járdáinak felújítása. A kivitelezési munkálatokat május 24-én dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza MJV polgármestere és Halkóné dr. Rudolf Éva, a Közgyűlés Gazdasági és Tulajdonosi Bizottságának elnöke sajtótájékoztatóval egybekötött helyszíni bejáráson tekintették meg.

A hazai forrásból, a Belügyminisztérium támogatásával megvalósuló fejlesztés összes költsége 47 479 966,- forint, amelyhez Nyíregyháza MJV Önkormányzata bruttó 23 739 983 Ft, 50%- os támogatási intenzitású, vissza nem térítendő támogatást nyert.

A Jósaváros a megyeszékhely egyik legsűrűbben lakott városrésze. A fejlesztés során a Korányi köz- Eperjes utca- Korányi Frigyes utcák által határolt tömbbelsőben található járdafelületek újulnak meg, amelyek az 1970-es évek végén épültek. A felújítás során a meglévő, rossz minőségű, sok helyen repedezett járdaburkolatokat és szegélyeket elbontották és a meglévővel megegyező geometriával új aszfalt burkolatú járdát építettek ki, mindkét oldalon kerti szegélysorral. Az így megújult járdaszakasz hossza 659 méter, teljes területe 2 160 m2 . A beruházás megvalósításával a járdaszakasz biztonságosabb lesz, amely közvetve a lakosság életminőségének javulását, az alapvető szolgáltatások hozzáférhetőségét is elősegíti.

A kivitelezés a tervezett ütemezés szerint zajlik. A szegélykövezés, valamint a homokos kavicsréteg leterítése 99%-ban elkészült. A CKT réteg beépítése folyamatban van, a még hiányzó aszfaltozási munkák a hét második felében történnek meg.

A kivitelezés várható befejezése: 2022. május vége.

Kapcsolódó galéria

Helyszíni szemle az Eperjes utcai járda felújításnál