A téli olimpia hidat jelent Heilongjiang és a nemzetközi testvérvárosok között

A 24. Téli Olimpiai Játékok Pekingben, Kínában 2022. február 4-én kezdődnek.

 

Ennek a jegyében, Nyíregyháza kínai testvérvárosában, Harbinban, 2022. Január 20-án, online-nemzetközi találkozó megszervezésére került sor: „Kéz a kézben a testvérvárosokkal, ismerkedjünk meg a téli olimpiával" címen.

A virtuális találkozón 25 országból, több mint 200 kínai és külföldi vendég vett részt, köztük Nyíregyháza város is. 

A találkozón bemutatták a szervezők: a Heilongjiang külügyi hivatalának-, a Heilongjiang tartomány sporthivatalnak-, valamint a Heilongjiang tartományi kulturális és idegenforgalmi hivatalnak a képviselői a pekingi téli olimpiát, a jég- és a havas sportok fejlődését és a turizmus  erőforrásait, valamint a nemzetközi sport- és turisztikai együttműködés eredményeit Heilongjiangban. Ugyanakkor, a Harbinban működő külföldi konzuli képviseletek, testvérvárosok és baráti városok képviselői online és offline is megosztották véleményüket.

A találkozó szervezői reményüket fejezték ki, hogy a téli olimpia hidat jelent a nemzetek között, erősíti a baráti kapcsolatokat, hozzájárul a nemzetközi testvérvárosok közötti, valamint az emberek közötti csereprogramok és az együttműködés megerősítéséhez.

Harbin, mint az északkelet-kínai Heilongjiang tartomány fővárosa, az egyik legnépszerűbb téli turisztikai célpont Kínában. 1999 óta, minden év elején megrendezik a „Jég és Hó Fesztivált”. Az idei fesztiválra, a 2022-es pekingi téli olimpiai játékok jegyében, több mint 100 látványos, giga méretű jégszobor készült, mint például az olimpiai gyűrűk, vagy a pekingi olimpiai téli játékok kabala figurái   (mérete: 100 méter hosszú és 30 méter magas, 27 000 köbméter havat használtak fel).

Levetítésre kerültek:

Heilongjiang tartomány téli sportjainak videós bemutatása:

Heilongjiang tartomány téli turizmusának videóbemutatója: