A tavasz és a tél is megmutatja magát hétvégén
A tavasz és a tél is megmutatja magát hétvégén

Az északkeleti megyékben számíthatunk több felhőre, másutt hosszabb napos időszakok is lehetnek, majd délutántól nyugat felől megnövekszik a felhőzet – olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapján.

Elsősorban az északi országrészben számíthatunk napközben záporok, estétől kisebb eső kialakulására. A délnyugati, nyugati szél az ország északi felén nagy területen megerősödik, időnként viharossá fokozódik. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 5 és 10 fok között várható: míg Borsodban néhol 3-4, délnyugaton 12-13 fokot is mérhetünk. Késő estére -3 és +6 fok közé csökken a hőmérséklet, hasonló eloszlásban.

Az előrejelzés szerint napközben az északi országrészben (Északi-középhegység, Dunakanyar térsége, Dunántúl északi-északkeleti része, Alföld északi, északkeleti vidékei) viharossá fokozódhat a nyugatias irányú szél. A legerősebb lökések általában 60-65 km/h között, főként a magasabban fekvő hegyvidéki tájakon, majd késő délután, este egy észak felől érkező hidegfront mentén néhol 70 km/h körül alakulhatnak.

Országos előrejelzés: szombat estétől vasárnap reggelig

Mindenütt beborul az ég, és az éjszaka második felében nyugat felől egyre többfelé kezd el havazni, a déli megyékben azonban inkább havas esőre, illetve esőre kell számítani. Az északkeleti szelet élénk széllökések kísérik. Hajnalra általában +2 és -5 fok közé csökken a hőmérséklet.