Szlávik: A vakcinák megakadályozzák, hogy az emberek meghaljanak
Szlávik: A vakcinák megakadályozzák, hogy az emberek meghaljanak

A Magyarországon engedélyezett vakcinákban közös, hogy megakadályozzák a kórházba kerülést, és azt, hogy az emberek meghaljanak koronavírus-fertőzés következtében – hangsúlyozta a Dél-pesti Centrumkórház infektológus főorvosa, Szlávik János.

Szlávik János azt mondta: a védőoltások nem egyformák, eltérő a hatásmechanizmusuk, különböző módon kell beadni őket. Az viszont ismert, hogy 80-95 százalékos hatékonyságúak, és nagy részük csaknem 100 százalékos védettséget ad a súlyos megbetegedés és a halál ellen.

Járványban kell gondolkodni” – mondta, hozzátéve: ilyenkor az a lényeg, hogy nagyon sok ember nagyon gyorsan beoltassa magát.

Szlávik János hangsúlyozta, mindenkit arra biztat. hogy regisztráljon és oltassa be magát. Különösen a rizikócsoportba tartozók, az idősek és a krónikus betegségekben szenvedők. Azt mondta: ha a lakosság nagy része beoltatja magát, talán nyárra visszatérhetünk a régi életünkhöz.

Szlávik János elmondta: a tagországok önállóan dönthetnek arról, hogy engedélyeztetnek-e egy Európai Unión kívüli védőoltást. A szakemberek véleménye, hogy „oltani, oltani, oltani, olyan oltóanyaggal, amelyet a magyar gyógyszerügyi hatóságok engedélyeztek” – emelte ki a főorvos.

 

hirado.hu