„A szeretet a hosszú és boldog élet titka” – Városunk újabb szépkorú polgárát köszöntötték

90. születésnapja alkalmából köszöntötték Gáva Józsefnét, városunk szépkorú polgárát. Magyarország Kormánya és Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzatának emléklapját Smidt Ferenc közgyűlési képviselő és Kissné Orosz Anita, a Szociális és Köznevelési Osztály munkatársa adta át az ünnepeltnek.

A napokban ünnepelte 90. születésnapját Gáva Józsefné Zsuzsa néni. Sokgyermekes családban nevelkedett, tanulmányait a kistelekiszőlősi iskolában végezte. Már egész gyerekkorától sokat segített szüleinek, főleg kisebb testvéreinek nevelésében is. 15 éves korában kezdett el dolgozni, a vendéglátás területén dolgozott egészen nyugdíjazásáig. 1965-ben megházasodott, négy gyermekük született. A nyíregyházi önkormányzat és Magyarország Kormánya nevében is köszöntötte Smidt Ferenc közgyűlési képviselő és Kissné Orosz Anita, a Szociális és Köznevelési Osztály munkatársa. Gáva Józsefné pedig a hosszú, boldog élet titkát is elárulta.

Boldogság és megértés

Sok küzdelem, meg a szeretet és a megértés, ez a hosszú élet titka. Mindennél többet ér a szeretet, még a pénznél vagy akár egy kastélytól is többet ér. Nekünk ez az 50 négyzetméteres otthonunk van és boldogan élünk” – mesélte Zsuzsa néni.

Gáva Józsefné párjával 28 éve él együtt szeretetben, akit öt évvel ezelőtt köszönthetett az önkormányzat 90. születésnapja alkalmából, jövő év februárban pedig már a 96. életévét fogja betölteni.

Kapcsolódó galéria

Szépkorú köszöntése Gáva Józsefné