Újra erősít a kánikula, de már látszik a vége
Fotó: Illusztráció

Kedden a legmagasabb nappali hőmérséklet 31 és 36 fok között valószínű, estére azonban 21 és 27 fok közé hűl le a levegő.

Napos idő várható fátyol- és erőteljes gomolyfelhő-képződéssel. Záporok, zivatarok elszórtan alakulhatnak ki, legkisebb eséllyel a délnyugati területeken. A nyugatias szél több helyen megélénkül, zivatarok környezetében átmenetileg viharossá is fokozódhat. A legmagasabb nappali hőmérséklet 31 és 36 fok között valószínű. Késő estére 21 és 27 fok közé hűl le a levegő – írják az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapján.

A késő esti órákban még főleg keleten (legnagyobb eséllyel az Alföldön, északon, északkeleten még aktív maradhat a légkör) helyenként előfordulhat zápor, zivatar. Éjfélre várhatóan gyengül a zivatartevékenység, de Sopron térségében, illetve a keleti tájakon (kiváltképp északkeleten, Észak-Alföldön) azonban egy-egy zivatar továbbra sem kizárt. Kedd hajnalban alacsony valószínűséggel északnyugaton, napközben már elszórtan (legkisebb valószínűséggel délnyugaton) fordulhatnak elő zivatarok, majd nyugat felől fokozatosan csökken a csapadékhajlam, legtovább keleten maradhat aktív a légkör.

A zivatarokat viharos (> 60-70 km/h-s, akár > 85 km/h-s) széllökés, illetve intenzív csapadék (akár > 20-25 mm) és kisebb méretű jég kísérheti.

Kedden a középső országrészben helyenként 25 fok körül alakulhat a napi középhőmérséklet.

 

Forrás: hirado.hu