A fiatalok szja-mentessége Nyíregyházán is ezreket érint – hangzott el dr. Szabó Tünde és dr. Vinnai Győző (FIDESZ-KDNP) sajtótájékoztatóján

– A kormány olyan intézkedések sorát hozta az elmúlt időszakban is, melyek pozitív hatással vannak a magyarok jólétére, ezek között említendő a minimálbér 200 ezer, míg a bérminimum 260 ezer forintra emelése – jelentette ki dr. Szabó Tünde a Fidesz hétfői sajtótájékoztatóján.

 

Nyíregyháza országgyűlési képviselője hozzátette, ez 20%-os növekedést jelent és több mint egymillió foglalkoztatottat érint, s itt, a megyében is sokakat, például a rezsicsökkentés és a garantált hatósági árak bevezetése mellett. Az államtitkár kiemelte, január elsejétől életbe lépett a 25 év alatti fiatalok személyi jövedelemadó-mentessége, ami azokat a fiatalokat is érinti, akik diákszövetkezeten keresztül vállalnak munkát.

Dr. Vinnai Győző, Nyíregyháza másik országgyűlési képviselője hozzátette, mindezt a magyar gazdaság 6,4%-os növekedése teszi lehetővé, ami az elsők között van az Európai Unióban, majd emlékeztetett: a pályakezdők munkanélkülisége 20–25% volt a 2010 előtti időkben, ami alapjaiban változott azóta, s a foglalkoztatottság is már 70% fölött van.

Dr. Szabó Tünde hozzátette, a fiatalok szja-mentessége, a 23%-os megtakarítás 280 ezer dolgozó fiatal számára jelenthet jelentős jövedelemtöbbletet minden hónapban, s mindkét nyíregyházi választókerületben 3-3 ezer fiatalt érinthet. A cél, hogy a szülőföldjükön maradjanak.

– Mi, a 2010 előtti baloldali kormányokkal ellentétben nem a megszorításokban hiszünk, hanem az emberek tényleges és hathatós segítségében látjuk egy erős társadalom alapját, ahol hosszú távon lehet tervezni és ahol van esély a növekedésre. Többek között ilyen kérdésekről lesz szó majd az áprilisi választások során, hogy visszatérünk-e a megszorítások időszakához, vagy tovább haladunk azon az úton, mely a jelenlegi stabilitást biztosítja és folytatjuk azt az építkezést, ami az elmúlt 12 esztendőben előre vitte az országot – mondta dr. Szabó Tünde (FIDESZ-KDNP), Nyíregyháza országgyűlési képviselője.