37 millió forint adomány a Legótól – Létfontosságú gépeket szerzett be a kórház
Fotó: Szarka Lajos

Közel 37 millió forintot adományozott a Lego cégcsoport a kórháznak. Az összegből létfontosságú orvosi eszközöket szerzett be az intézmény, két sebészeti vágókészüléket, műtőben használatos lámpát és egy ultrahang készüléket vásároltak.

Két sebészeti vágókészüléket, két műtőben használatos lámpát és egy nagy értékű mobil ultrahang készüléket vásárolt a kórház a Lego cégcsoport közel 37 millió forintos adományából. Az eszközök a nyíregyházi Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás, illetve a Fül-Orr-Gégészeti és Fej-Nyaksebészeti Osztályok munkáját segítik, a betegek még hatékonyabb ellátásában.

– Ez a legmagasabb tudású ultrahang jelenleg, világszínvonalú. Már most is mindennap használjuk az intenzív ellátásban, ugyanilyen eszközt használunk a Covid-ellátásban is, tehát ez a készülék a Covid alatt és azt követően is fogja szolgálni a betegeink ellátását. Bármelyik osztályon bevethető, hiszen szívultrahangot, tüdőultrahangot, hasi ultrahangot, bármilyen szervet és szervrendszert tudunk ezzel a modern készülékkel vizsgálni – mondta el dr. Szűcs Attila, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház orvosigazgatója.

Dr. Szondi Zita, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház főigazgatója a sajtótájékoztatón elmondta, nagyon hálás a kórház és minden dolgozója a felajánlásokért, hiszen az intézmény célja a betegek minél magasabb minőségben való ellátása.

– Mindannyian szeretünk nagyon magas minőségben, magas szakmai színvonalon dolgozni. Az orvostechnikai eszközök fejlődésével nagyon nehéz követni azt a legmagasabb színvonalat, ami már elérhető. Ezekkel az adományokkal gyakorlatilag magas értékű, nagy tudású eszközöket tudtunk beszerezni, amelyeket a mindennapi életben a betegellátás során használunk. A kollégáim nagyon örülnek akkor, amikor egy nagy tudású, igazán modern eszközzel tudnak beteget vizsgálni – tette hozzá dr. Szondi Zita, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház főigazgatója.

A Lego csoport több módon támogatja a Covid járvány által hátrányosan érintett gyerekeket, családokat, közösségeket. A vállalat kiemelten fontosnak tartja a társadalmi felelősségvállalást.

– A Lego csoport alapértéke a törődés, az úgynevezett embereknek tett ígéret alapján működünk. Ez igaz mind a dolgozóinkra, mind a partnereinkre, mind pedig a térségben élőkre. Együtt dolgozunk, munkálkodunk velük. Nagyon fontos számunkra az ő támogatásuk – mondta el Chresten Bruun, a Lego nyíregyházi gyárának igazgatója.

A nagy értékű adományon kívül szuperhős legófigurákkal kedveskedett a cégcsoport a kórház minden egyes munkatársának, jelképezve azt, hogy az egészségügyi dolgozók igazi hősök a szemükben. Ezen kívül gyerekrajzokat és gyermekek által írt üzeneteket is kaptak.

Kapcsolódó galéria

LEGO adomány a Jósa András Oktatókórháznak