16 csapat, 130 óvodása vett részt a Nyíregyházi Ovi-Röpi Kupán
fotó: Szarka Lajos

A Nyíregyházi Bem József Általános Iskola a Magyar Röplabda Szövetség támogatásával, az Ovi-Sport Közhasznú Alapítvánnyal és a Nyíregyházi Sportcentrummal együttműködve megrendezte a Nyíregyházi Ovi-Röpi Kupát, melynek helyszíne a Nyíregyházi Bem József Általános Iskola tornacsarnoka volt. A rendezvény célja, hogy egy jó hangulatú közös játék keretében ismerjék meg az óvodás korú gyerekek a röplabdát és a zsinórlabdát. A programra 16 óvodás csapat jelentkezett, összesen 130-an vettek részt a versenyben.

Bemelegítéssel kezdődött a játék a Nyíregyházi Ovi-Röpi Kupán, amelynek célja, hogy kifejezetten az ovisokat célozva közelebb hozza őket a mozgáshoz. Hat helyszínen valósul meg ez az országos program, melyek közül az egyik ez a nyíregyházi – erről már dr. Kovács Ferenc polgármester, a Magyar Röplabda Szövetség elnöke beszélt az esemény megnyitóján.

Nagyon jó érzés visszatekinteni arra, hogy 14 óvodában építettünk Ovi-Sport Pályát, itt, a Bemben felújítottunk mindent, ami a sporthoz kapcsolódik, sőt újat is építettünk az udvaron. Nagyon jók a feltételek, de a legjobb azt látni, hogy a gyerekek mennyire szeretnek mozogni, és a cél, hogy a gyerekeket még közelebb hozzuk a sporthoz, ez pedig itt, Nyíregyházán egész jól megy. Ezek mellett pedig örülök, hogy ilyen kezdeményezések is vannak, és örülök annak is, hogy ilyen partnereink is vannak, mint a helyi óvodák és iskolák. Ezt szeretnénk a jövőben folytatni.”

Az Ovi-Sport Közhasznú Alapítvány és a Magyar Röplabda Szövetség már évek óta tervezte az Ovi-Röpi Kupa beindítását, amelyet idén hat helyszínen sikerül beindítani – erről már dr. Molnár Andrea, az Ovi-Sport Közhasznú Alapítvány elnöke beszélt televíziónknak.

Békéscsabán kezdtük, majd folytattuk Kaposváron, most itt vagyunk Nyíregyházán, innen megyünk Balatonfüredre, Szombathelyre, és végül Tatabányán fogjuk befejezni ezt az évet. Reméljük, hogy a következő években további városokkal tudjuk bővíteni ezt az eseményt. Helyszínenként 100-200 gyereket tudunk megmozgatni, itt most 130 gyerekkel indítottuk be a programot, reméljük, hogy ez a szám nőni fog.”

A rendezvényen elhangzott, óvodás korban nagyon fogékonyak a gyerekek, és az ügyesség mint készség ebben a korban a leginkább fejleszthető. Éppen ezért ez a program is arra igyekszik hatni, hogy a labdás koordináció és az ügyesség fejlődjön, majd később bizonyos érési folyamatokat követően pedig a sportolást is kipróbálhassák a gyerekek.

Kapcsolódó galéria

Ovi röpi a Bem iskolában