1500 darab Mikulás-csomagot kapnak a nyíregyházi rászoruló gyerekek

Adventi támogatás

Az önkormányzat évek óta támogat, segít az adventi időszakban – mondta a Szociális és Köznevelési Osztály vezetője. Dr. Krizsai Anita hozzátette, idén is karácsonyi ajándékcsomaggal kedveskedik a város a 65 év feletti, nyíregyházi nyugdíjasoknak. A Magyar Posta már elkezdte a csomagok kézbesítését. A megyeszékhely azonban nemcsak az időseknek segít. Dr. Krizsai Anita hangsúlyozta:

Nagyon sok család él hátrányos helyzetben. Rájuk is gondolunk. Ugyanúgy, ahogy az eddigi években is, tűzifát osztunk a hátrányos helyzetű családoknak. Háztartásonként 4 mázsa tűzifának a kiosztása kezdődött meg december elsején. De még számos területen igyekszünk támogatást nyújtani. Így például, szintén a hátrányos, vagy halmozottan hátrányos helyzetű gyerekeknek biztosított lesz a téli szünetben is a szünidei étkeztetés, illetőleg mindenki által ismert, hogy rendkívüli települési támogatás keretében is kérhetnek segítséget az érintettek az önkormányzattól.

Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata részére 1500 darab Mikulás-csomagot ajánlott fel az újfehértói Pa-Comp Kft..

További képekért kattintson a fotóra!

Fotó: Szarka Lajos

A családi vállalkozásnak ez az eddigi legnagyobb darabszámú adománya. Papp Krisztián lelkipásztor, a cég kereskedelmi igazgatója elmondta:

Fontos számunkra, hogy adakozzunk, hogy adományokat tudjunk átadni. Az egész cégnek ilyen a lelkülete. Ezt örököltük a szüleinktől, ilyen beállítottságúak vagyunk. Tudjuk jól, hogy főleg ünnepekkor fontos, általában ünnepekre csúcsosodik ki az adományozás, de mi szeretünk év közben is segíteni, ahogy a lehetőségeink engedik. Akár élelmiszer adományokkal, akár száraz terményekkel...most ezt mi így terveztük el, hogy Mikulás környékén az általunk gyártott termékekből Mikulás-csomagokat osztanánk szét.

A Mikulás-csomagokban többek között ízesített puffasztott rizs, pörkölt mogyoró és mandula is volt. Az adományt az önkormányzat a Nyíregyházi Család- és Gyermekjóléti Központ közreműködésével juttatja el a hátrányos helyzetű gyerekek családjaihoz.

Dér Vivien