10 éves jubileum, saját dalok és feldolgozások-Koncerttel ünnepel a Prémvadászok zenekar!

Lilahagyma nélkül mit sem ér a zsíros kenyér! Ezt erősítette meg egyik alkotásában a Prémvadászok zenekar:



Mint a legtöbb zenekarnál, a Prémvadászoknál is voltak változások a felállást illetően. Kitűnő zenészek játszottak és játszanak ma is a formációban. Jelenleg Bartha Tamás basszusgitározik, Császár Péter szólógitározik és énekel, Halász Zsolt is a mikrofon mögött pengeti húros hangszerét, miközben énekel, Dr. Nedeczky Zsolt is gitár-ének felelős, Zombor Szabolcs pedig dobol a formációban. 10 év alatt sok minden történt a Prémvadászok zenekarral. Talán legeredményesebb évük 2014 volt. Akkor készítették el első EP-jüket és akkor csatlakoztak az Európa Tanács kampányához is – mondta Dr. Nedeczky Zsolt.

Ez a No Hate Speech Movement volt. A gyűlöletbeszéd ellen szólaltunk fel mi is. Megfogalmaztuk gondolatainkat, így többek között az is elhangzik a dalszövegben: „Miért bánt az, ha máshogy élek? Miért kell gyűlölnöd azt, aki más?” Magyarul és angolul is felhívtuk a valós problémákra a figyelmet és annyira jól sikerült, hogy egész Európa megismert minket, hiszen mi dalunkkal népszerűsítették a kampányt!


Azóta pedig még több új dal készült a zenekar próbatermében és megannyi helyen koncertezett a Prémvadászok. Az elmúlt években zenéltek Nyíregyháza valamennyi klubjában, de volt olyan, amikor ők adták a talpalávalót Szilveszterkor a Kossuth téren. Többek között a kisvárdai LESZ Feszten, a VIDOR-on is koncerteztek, most pedig jubileumukat is zenével ünneplik: március 1-jén egy belvárosi hotelben tartják lemezbemutató és jótékonysági koncertjüket.

Gyere bátran! Ez az egyik dalunk és az új lemezünk címe is. Az új korong 5 dalt tartalmaz, mindegyiket bemutatjuk majd a koncerten. És hogy mitől jótékonysági az esemény? A belépés ugyan díjtalan, de támogatójegyeket lehet majd váltani, hiszen a cél: Nyíregyháza könnyűzenei életének felpezsdítése.

A befolyt összegből a belvárosi ’kiülős helyek’-nél váltanának meg egy-egy péntek estét, hogy kitűnő zenészek, például énekes-gitárosok vagy duók zenéljenek a városlakók hétvégi kikapcsolódásához. A cél nemes, irány a Prémvadászok elsejei koncertje!


Szerző: Rutkai
Fotók: Kenéz Ica; perme.hu