Zsombi után most a szintén SMA beteg Noelért fog össze Nyíregyháza!

Egy hónappal ezelőtt írtunk Burinda Zsomborról, a gerincvelői izomsorvadás I-es típusában szenvedő kisfiúról, akinek az életét csak a világ legdrágább gyógyszere, a 700 millió forintba kerülő Zolgensma mentheti meg. Akkor a szülei még a támogatásért küzdöttek, hogy ő legyen a negyedik kisfiú, aki a jó szándékú emberek összefogásának hála, meggyógyulhat…

 

Bekapcsolódtak a gyűjtésbe nyíregyházi segítők is, a szabolcsi megyeszékhely is összefogott az SMA beteg kisfiúért. Akik pénzzel nem tudták támogatni a családot, azok kupakokat is leadhattak - Jaczkovicsné Csoma Enikő és Molnár Debora szervezésének köszönhetően a megyeszékhelyen és környékén összesen 18 gyűjtőponton - Nyíregyházán 15 helyszínen. Február 17-én aztán jött a jó hír: összegyűlt a pénz a Zolgensmára!

 

A nyíregyházi segítők azonban nem állnak le, most Noelnek gyűjtenek, akinek egyetlen reménye a teljes életre szintén a Zolgensma génterápia.

 

Az akcióról (aludoboz gyűjtés, plüss-terjesztés, licit, „Sütizz együtt családoddal, barátaiddal Noelért”) és a kupakgyűjtő pontokról (jelenleg 10 ilyen van Nyíregyházán) további részleteket találnak az önkéntesek közösségi oldalán, az Együtt Noelért és Zsombiért Nyíregyházán és környékén csoportban.