Washigton és London után Nyíregyházán járt a Hajléktalan Jézus szobor

 

Kettős üzenet

 

A Hajléktalan Jézus szobor egy mintegy 250 kilogrammos, bronz alkotás. Arcát lepel takarja, meztelen lábfején pedig a keresztre feszítés sebei láthatók. A Magyarok Nagyasszonya Társszékesegyház előtt ökumenikus imádságot tartottak.

 

Kiemelték, a szobor kettős üzenetet hordoz.

 

Egyrészt, lássuk meg Krisztus arcát a kirekesztett emberekben, másrészt, hogy együttérzéssel forduljunk az elesettek felé. Felföldi László plébános szerint a szobor abban is segíthet, hogy kissé befelé nézzünk magunkba és ott magunk szeretetét találjuk meg.

 

További képekért kattintson a fotóra!

Fotó: Szarka Lajos

 

Pár napig Nyíregyházán!

 

Washington, London, Vatikán és a világ számos nagyvárosa után az együttérzés szobra 2017 tavaszán érkezett Magyarországra és most Nyíregyházára – mondta a Magyar Máltai Szeretetszolgálat kommunikációs referense. Parák Eszter kiemelte:


„Budapesten szeretnénk végleges helyet találni a szobornak, de ez egy nagyon nehéz szobor, üzenetében és maga a szobor is nagyon nehéz. Nagyon nehéz hosszan nézni, úgyhogy nem nagyon találunk befogadó kerületet Budapesten, ezért úgy döntöttünk, hogy elvisszük azokba a városokba, ahol a Máltai Szeretetszolgálat jelentős hajléktalanellátási szolgálatot végez. Így volt Veszprémben, Kecskeméten, Pécsen, Miskolcon, Kaposváron és Kaposvárra már úgy érkezett, hogy az ottani püspök atya invitálta a szobrot és azóta pedig visszük az országba oda, ahová hívják a szobrot. Volt most az elmúlt napokban Debrecenben, Kisvárdán, Mátészalkán, most pedig Nyíregyháza után Esztergomba érkezik majd.”

 

Dér Vivien