Vízosztás a hőségben – 1500 darab hűtött, szénsavmentes ásványvizet osztottak ki a járókelőknek

1500 darab vizet osztott ki a hőségben dr. Ulrich Attila alpolgármester a közterület-felügyelet munkatársainak segítségével. Csütörtökön is tombolt a kánikula Nyíregyházán. A szakemberek folyamatosan felhívják a figyelmet a folyadékbevitelre, illetve azt tanácsolják, hogy ne tartózkodjanak a napon 11 és 15 óra között.

A meleg ellenére is nagy volt a forgalom a Kossuth téren csütörtök délelőtt. Hétfőtől harmadfokú hőségriadó van érvényben az egész országban, napok óta szinte kibírhatatlan a meleg Nyíregyházán is. Nem csökken a hőmérséklet még éjszaka sem 20 fok alá és már reggel 8 órakor 30 fokot mutatnak a hőmérők. A hőségriadó idejére a nyíregyházi Egészségügyi Alapellátási Igazgatóság is jó tanácsokkal próbálja segíteni a lakosságot. Ezek között szerepel, hogy kerüljék a kávé, az alkohol és magas koffein- és cukortartalmú üdítők, illetve a zsíros ételek fogyasztását. Fontos, hogy a hőségben a szokásosnál is több vizet igyunk. Ebben segített a város alpolgármestere és a közterület-felügyelet munkatársai csütörtök délelőtt a Nagy Imre téren.

Segítenek a közterület-felügyelők

A közterület-felügyelők autóiban is mindig van hűtött, szénsavmentes ásványvíz, így ha olyan embert látnak az utcán, aki rosszul lett vagy segítséget kérnek tőlük, mindenkinek tudnak adni folyadékot a szervezett vízosztáson kívül is. Pénteken újabb forró nap vár Nyíregyházára is, a csúcshőmérséklet a 40 fokot is súrolhatja. Bár szombaton hidegfront érkezik, de csak csekély mértékben enyhül a forróság, bőven 30 fokig melegszik majd a levegő. Így a következő napokban se tartózkodjunk a tűző napon 11 és 15 óra között, használjunk napvédő készítményeket, öltözzünk szellősen, világos ruhákba.

Kapcsolódó galéria

Vízosztás a kánikulában