Visszavágás - győzött Kassán a Nyíregyháza Spartacus női csapata

Már csak két hét van hátra a bajnoki rajtig, így a Nyíregyháza Spartacus női labdarúgó együttese számára is megkezdődött a felkészülés hajrája. Két hete 3-2-re kikapott a Kassától a Szpari, most pedig a visszavágás reményében utazott a csapat a határon túlra.

Makay Robin vezetőedző több meghatározó játékosára nem számíthatott sérülés illetve munkahelyi elfoglaltságok miatt, Szanyi Mária viszont teljesen rendbe jött, és több fiatal, saját nevelésű labdarúgót is magával vitt a tréner Kassára. Jól játszott a Szpari, és sikerült a visszavágás, mert Urai Bianka és Takács Brigitta góljaival 2-0-ra nyert a Nyíregyháza. Utóbbival ma mindenben megállapodott a klub, a játékos korábban főként futsalozott, a kapu előtti határozottságából pedig sokat profitálhat a Szpari.

- A mai ellenféllel két hete találkoztunk, akkor még a felkészülés elején jártunk. Azóta annyit fejlődtünk, hogy ma tartalékosan is magabiztosan győztünk, és ha kicsit jobban koncentrálunk, nagyobb különbséggel is nyerhettünk volna. Fontos, hogy több utánpótlás játékosunk is pályára léphetett, Dobó-Nagy Boglárka például először kezdett a felnőtt csapat kapujában, és a fiatalok bizonyították, hogy számíthatunk rájuk - mondta Makay Robin vezetőedző.

Dankó László