Virágok – Több mint 41 000 növényt ültetnek a városban
Fotó: nyiregyhaza.hu

Több mint 41 000 növényt ültetnek a NYÍRVV Nonprofit Kft. munkatársai a város különböző területein. Igényes és szép kompozíciók, virágpiramisok, kaspók nyújtanak gyönyörködtető látványt a nyíregyháziaknak egész nyáron. Láthatunk többek között képvirágot, rézvirágot, nebáncsvirágot, vasfűvirágot, kakastaréjt és paprikavirágot is.

 A héten a talajelőkészítő munkák után elkezdődött az egynyári növények elültetése Nyíregyházán, ezt követőn a télen előnevelt növények kihelyezése. Az elültetés után a legfontosabb a víz pótlása a virágok számára, ezt a folyamatot is láthattuk a Hősök terén. A munkálatok rendben zajlanak, a NYÍRVV azon dolgozik, hogy a városlakók egész nyáron gyönyörködhessenek a színpompában.

„A kollégák az idei évben is új kompozíciókat, alakzatokat találtak ki. Rózsaszín bálnától kezdve a bélyeg alakzaton át a virág alakzatot is felfedezhetik a városlakók ezeken a területeken. Az ültetés a héten kezdődött, június közepére terveink szerint be is fejezzük” – tájékoztatott a közterület-kezelési igazgató, Dicső Péter.

A NYÍRVV a közterületeken összesen közel 4 000 000 négyzetméter felületet kezel, ennek egyik fele a belterületeken, másik fele a külterületeken zajlik. Ebben a virágosítási szakaszban több mint 41 000 db növényt ültetnek a város különböző területein. Ezek döntően szárazságtűrők, melegkedvelők. Láthatunk többek között képvirágot, rézvirágot, nebáncsvirágot, vasfűvirágot, kakastaréjt és paprikavirágot is, melyek elnyerik a nyíregyháziak tetszését.

Dicső Péter kiemelte, a NYÍRVV munkatársai azért dolgoznak, hogy a nyíregyháziaknak kellemes, virágos környezetet teremtsenek. Emellett azonban a városlakók együttműködése is szükséges: kérnek mindenkit, hogy ne rongálják, illetve ne tulajdonítsák el a növényeket, és az utcabútorokat. Így még sokáig tehetünk kellemes sétákat a virágos belvárosban.