Vezetékcsere a Szegfű utcán

Augusztus 15-étől dolgoznak a munkagépek a Szegfű utcán. Házak bontásával és tereprendezéssel kezdődtek a feladatok, azóta is gőzerővel, jó ütemben dolgoznak a munkások. A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretein belül, 300 millió forintból megvalósuló fejlesztésnek köszönhetően a jövőben meggyorsul a belváros forgalma, hiszen kétszer két sávosra bővül a Szegfű utca Hunyadi és István utca közötti szakasza. A négy forgalmi sávon kívül kialakítanak gyalogos- és kerékpárutat is a munkások.

 

A Nyírségvíz is felújít

 

A Szegfű utcai építkezés során a Nyírségvíz Zrt. is végez felújítási munkálatokat. A cég szakemberei már hétfőn elkezdték a tervezési munkálatokat, amelyeket bontással folytattak. Pénteken a Svájcból érkezett vezetékek helyét próbálták le a szakemberek, hétfőn pedig a csövek beépítésére kerül sor.

 

Megújuló vezetékek és tűzcsapok

 

Vácz Gergely, a Nyírségvíz Zrt. karbantartási művezetője elmondta, vállalatuk úgy gondolta, egy kicsit megújulnak a föld alatt és kicserélnek egy adott szakaszt. Elmagyarázta, ez egy 600-as keresztmetszetű főnyomóvezetéket jelent, és a Continental Aréna 200-as bekötő vezetékét. Mindezeken túl bekötnek két új tűzcsapot is a rendszerbe.

A beruházást a Nyírségvíz Zrt. saját forrásaiból, több millió forintból valósítja meg. A cserélendő 600-as vezeték szerves része az örökösföldi, az orosi, a nyírpazonyi, a nyírturai, a sényői és a leveleki hálózatnak. A vezetékcsere azonban vízkieséssel nem jár, a fogyasztók semmit nem éreznek a korszerűsítési munkálatokból. A szakemberek úgy oldják meg a feladatokat, hogy a vezetékes ivóvízhálózatban nem lesz szünet, így víz nélkül senki nem marad. A munkálatok végeztével a Nyírségvíz Zrt. helyreállítja a betonos réteget, amire majd az útépítők helyezik rá az aszfaltburkolatot. A vízszolgáltató utolsó munkafázisára várhatóan október második felében kerül sor. Az érintett útszakaszon továbbra is forgalomkorlátozásra számítsanak az autósok és a gyalogosok!

M. E.