Véresre marcangolt kutyát dobtak ki

Az alapítvány munkatársainak helyszínre érkezésekor a sérült állat a bejelentő tanyájának a kapuja előtt ült sokkos állapotban. Az állat a vérveszteségtől kábán, félve, de barátságosan fogadta a közeledést, majd minden gond nélkül sikerült behelyezni az állatmentőbe. A helyszínre kiérkező rendőrök gyors és alapos adatfelvétele, vizsgálata után elszállították a sérült kutyát az alapítvány állatotthonába, ahol azonnali ellátásban részesült. Meggyötört testét állatorvos gondjaira bízták. A sokktalanítás, az antibiotikum és a sebkezelés után egy steril, előmelegített helyet alakítottak ki a számára. A jószág testén több mint negyven frissen harapott sebet láttak el. A szívós, nagy teherbírású szervezet hamarosan kiheveri a láthatóan nem először átélt traumát, de lelki rehabilitációja, szocializációja vélhetően sokkal több időt igényel majd.

Egy bejelentő megfigyelte az autó rendszámát, amelyből az állatot kidobták, így a rendőrség el tudta indítani a nyomozást ebben a kegyetlen állatkínzási ügyben.
Samuban – mint kiderült ez a neve – mikrochip azonosítót találtak, amely szintén hasznos adatokkal szolgálhat a bűnügyi vizsgálat során.