Városszerte ünnepelték a gyerekeket
Fotó: Illusztráció

Május utolsó vasárnapján várta a kicsiket és szüleiket az önkormányzat a Kossuth térre. Bár az elmúlt két esztendőben a koronavírus-világjárvány nem engedte a közös ünneplést, most újra programokkal népesült be a főtér. 

Vasárnap délután kettőtől hétig várta az önkormányzat a fiatal korosztályt szüleivel, nagyszüleivel a Kossuth térre. A színpadi program része volt a Dongó Együttes fellépése, majd a Street Dance School Divattánc Iskola, az Y2K Tánccirkusz és a RE-flex Moderntánc Stúdió adta egymásnak a színpadot, köztük volt bábszínház, utánuk pedig Vidám Manók koncert. A főtéren jelmezes figurák, Micimackó és társai várták a gyerekeket, és 2000 lufi is jókedvű gyermekek kezébe került. A játéksziget óriáscsúszdával, felfújható akadálypályával, trambulinnal, fa körhintával és gyermekvasúttal várta a kicsiket, és természetesen a gyermeknapi ételekről-italokról sem feledkeztek meg a szervezők. 

Az Eszterlánc Északi Óvoda Nyitnikék Tagintézményében május 27-én megrendezték a családi és gyermeknapot. Az intézménybe járó gyerekeken és szüleiken kívül a meghívott vendégek is részt vettek a programon. A Kék delfin mazsorett csoport megnyitója után Góráné Barna Erzsébet tagintézmény-vezető köszöntötte a meghívott vendégeket. Ezután Szikszainé Kiss Edit intézményvezető és Ágoston Ildikó önkormányzati képviselő is köszöntötte a gyerekeket és szüleiket. Az óvoda néptánc- és angolcsoportjának bemutatója után a Vidám Manók felejthetetlen koncertje következett, amit nagyon élveztek a gyerekek. A műsor befejeztével a meghívott vendégekkel és a szülőkkel közösen fa- és cserjeültetésre került sort, amivel az intézmény hagyományt kíván teremteni, hogy a gyerekek még csodálatosabb és zöldebb környezetben tölthessék el a mindennapjaikat. Az intézmény a beszámolójában kitér arra is, külön köszönik a felajánlott növényeket Ágoston Ildikó önkormányzati képviselőnek.

A nyíregyházi Huszártelepen is közösen ünnepelték a gyermeknapot. Ugrálóvárral, táncversennyel, játékokkal és édességosztással várták a legkisebbeket, akik csillámtetoválást és arcfestést is kaphattak, de volt rajzverseny és fociverseny is a hétvégi programban.

Kapcsolódó galéria

Gyermeknap a belvárosban