Városszépítő akció – Ismét fűmagot biztosít a NYÍRVV

Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata és a NYÍRVV Nonprofit Kft. 2023. évben is meghirdeti „A szomszéd fűje mindig zöldebb!” városszépítő akcióját. Az akció keretében Nyíregyháza lakossága és a városban található intézmények, az ingatlan előtti közterületre igényelhetnek 1 kg fűmagot, továbbá 1 köbméter komposztos termőföld keveréket, amelyet a sikeresen pályázóknak ingyenesen biztosítanak.

 

Egy ideje már a karácsonyfagyűjtő akcióval indul a NYÍRVV-nél az év, jön aztán az Ültess egy fát a holnapért, majd a fűmag- és termőföldakció. Az érdeklődők valamennyi programhoz igénylőlapot találnak a társaság honlapján. A pályázatok beküldésének időtartama 2023. február 15. – március 14-ig tart.

„Társaságunk az idei évben is meghirdeti a szokásos akcióit, amelyet a városlakók már évek óta ismerhetnek. Az első az ültess egy fát volt, majd a szomszéd fűje akciónk indult a mai nappal. Az akció keretében Nyíregyháza lakossága és a városban található intézmények, az ingatlan előtti közterületre igényelhetnek 1 kg fűmagot, továbbá 1 köbméter komposztos termőföld keveréket, amelyet a sikeresen pályázóknak ingyenesen biztosítanak. Akik tavaly sikeresen pályáztak, idén nem pályázhatnak, mindenki más jelentkezését várjuk” – tájékoztatott Dicső Péter, a NYÍRVV közterület-kezelési igazgatója.

A jelentkezéseket a pályázók a varosszepito@nyirvv.hu e-mail-címre, vagy postai úton a társaság levelezési címére küldhetik. A borítékon fel kell tüntetni az adott akció elnevezését! A tavaszra való felkészülés részeként befejeződött a Bujtosi Városligetben található nyilvános mosdóban okozott károk helyreállítása, melyet korábban megrongáltak. A graffiti feliratok eltávolításához speciális anyagokra, és sok-sok munkaórára volt szüksége a NYÍRVV Nonprofit Kft. munkatársainak.

„Az elmúlt év második felében ismeretlen tettesek több alkalommal is megrongálták a Bujtosi Városligetben található nyilvános mosdókat. A graffitik eltávolítását végeztük, hogy a március elsejei nyitás előtt mindent rendbe hozzunk, ez a munkafolyamat történt meg az elmúlt időszakban.”  

Dicső Péter elmondta, arra kérik a városlakókat, hogy óvjuk, védjük környezetünket, figyelmeztessünk és mutassunk példát egymásnak!