Nyit a mozi – Március 1-től látogathatják a Krúdy Art Mozit

A színház után kaput nyit a Váci Mihály Kulturális Központ intézménye, a Krúdy Art Mozi is. Március 1-től vetítenek, többek között Oscarra jelölt alkotásokat, de lesz Frankofón Filmnap is. Újraindul a Filmklub is a magas technikai színvonalon működő belvárosi moziban.

 

Mint látják, Harrison Ford is itt lesz Nyíregyházán. A belvárosban mindenki ismeri a Jurányi TIT Centrum épületét az Országzászló és Kálvin tér sarkán. Az épület üzemeltetője tavaly viszonylag elég soká tartotta frontot, így év végéig nyitva maradt a Krúdy Art Mozi. Két hónap szünet után újra látogathatják az intézményt. 

„Nagy örömmel jelenthetem be, hogy március 1-jén újraindulnak a vetítések a megszokott nagyon magas technikai színvonalon, és a megszokott baráti jegyárak mellett. Természetesen nagyon várjuk vissza a közönségünket, hiszen a kommunikációs csatornákon nagyon sokan jelezték, hogy komoly igény van erre, a belváros szívében található art mozira” – jelentette be a jó hírt a Váci Mihály Kulturális Központ igazgatója, Mészáros Szilárd.

A Nemzeti Kulturális Alap, az EMMI, illetve az Europa Cinemas támogatásával újult meg és korszerűsödött a mozi. Az említett támogatók hirdetik azokat a pályázatokat is, melyek aktuális filmeket, tematikus sorozatokat, esetleg bemutató előtti vetítéseket, vagy a filmklubot is finanszírozzák. Kész a tavaszi program, így az igazgató ajánlja a műsort. 

„A Tölgy és a Toldi című filmekkel fogunk indítani. 3-án, pénteken már rendezvényünk lesz. Oscar jelölt filmek vetítésére kerül sor. A Fabelman család és a Bálna című filmeket fogjuk vetíteni. Folytatódik másnap 4-én, szombaton, amikor Frankofón Filmnap lesz. Még egyeztetünk a forgalmazókkal. 3 vagy 4 film fog ebbe bekerülni, és folytatódnak a tematikus vetítéseink. Akik szeretnek idejárni, tudják, hogy ez egy filmklubszerű vetítés, amikor is felvezető előadások vannak, megnézzük a filmet, és utána egy beszélgetés következik moderátor segítségével. Mindezeket természetesen újraindítjuk, és nagyon bízunk benne, hogy sokan fognak ellátogatni, mert igénylik és szeretik a filmeket” – fogalmazott az igazgató.

Jellemzően ifjú és szépkorú látogatók keresik fel a filmszínházat. Oktatási céllal, családi programként, illetve kedvelik a bevezetővel, beszélgetéssel gazdagított tematikus sorozatokat. Az igazgató azt látta, hogy a pandémia közben és után az igényes középkorosztály is vendége lett a belvárosi mozinak, a Filmklubnak. A Váci Mihály Kulturális Központ és a Krúdy Art Mozi honlapján tájékozódhatnak az aktuális programról, a vetítések kezdetéről. Arról, hogy Drabancz M. Róbert filmes szakember mellett kik lesznek a klub meghívott vendégei.