Városi helyzet – Kevesebb fertőzött az iskolákban
Fotó: Illusztráció

Egyre kevesebb az igazoltan koronavírusos beteg a Nyíregyházi Tankerületi Központ intézményeiben. Míg az elmúlt héten közel harmincan voltak fertőzöttek a tanulók és a dolgozók közül, addig mostanra mindössze tíz dolgozót és kilenc tanulót tartanak számon a nyíregyházi intézményekben.

A Nyíregyházi Tankerületi Központ valamennyi intézménye külön tájékoztató menüpontban teszi közzé mindennap az éppen aktuális adatokat arról, hogy hány koronavírus-fertőzöttet tartanak számon, és hányan vannak hatósági házi karanténban.

Ezek alapján az elmúlt heti adatokhoz képest jelentősen csökkent a fertőzöttek száma. Akkor a Vikár Sándor Zeneiskolában voltak a legtöbben, 4-en vírusosak, ott mostanra kettőre csökkent az ismert esetek száma. A héten a legfertőzöttebb a Krúdy gimnázium, ahol 4 tanuló beteg, és a Kodály Zoltán Általános Iskola, ahol 1 tanuló és 3 dolgozó fertőződött meg. 2-2 beteg van még a Vikár mellett a Kölcseyben és az Aranyban, míg a Zrínyi Ilona Gimnáziumban, a Móra Ferenc Általános Iskolában és az Apáczai Csere János Gyakorló Általános Iskolában 1-1 fertőzött tanulót vagy dolgozót tartanak számon. Az iskolai weboldalak tájékoztatója szerint máshol nincs igazoltan vírusos fertőzött.

Városi helyzet

A városi közgyűlésen csütörtökön elhangzott, az azt megelőző 12 napban a teljes nyíregyházi járásban napi átlagban 27 új COVID-fertőzöttet tartottak nyilván. Ebből volt olyan nap, például a hét közepén, amikor hattal bővült a koronavírussal fertőzöttek száma, volt, amikor hatvannal, és akadt olyan is, amikor senkinél nem észlelték újonnan a betegséget.