Újévi koncert – Kék Duna keringő a Nyíregyházi Televízióban

Strauss és latin zene, a Primavera Balettegyüttes és a Szabolcs Táncegyüttes, a mazsorettek és a Nyíregyházi Táncegyesület is szerepel a Nyíregyházi Televízióban január 1-jén látható újévi zenés műsorban.

 

A nyíregyházi újévi koncertek szervezője és főszereplője, a Szabolcsi Koncert Fúvószenekar idén nyáron is nagyszabású programmal készült. Tavaly októberben még Kínában vendégeskedtek, de nyilvánvalóan most elmaradt a nyári olasz és tunéziai út, aztán elmaradt a zsinagógába tervezett hangverseny. A filharmónia szervezésében nyáron játszottak egy karanténkoncerten, és próbáltak is. Az újévi programot decemberben szerették volna tévés felvételen rögzíteni, de erre már ne kerülhetett sor.

„Most sem maradnak majd újévkor, január 1-jén koncertélmény nélkül a kedves tévénézők, hiszen az elmúlt 10 év, nekünk legjobban tetsző művei fognak megjelenni a Nyíregyházi Televízió és a mi válogatásunkban. Kicsit még titkolózni szeretnék a műsorral kapcsolatban, annyit viszont elárulhatok, hogy a hagyományos trendet fogjuk követni. Keringő is lesz, nyitány is lesz, de lesznek benne könnyedebb zenék, zenekari darabok és mazsorettes számok tömkelege, a Nyíregyházi Táncegyesület közreműködésével. A válogatás szerves részét képezi a Kun Ildikó által jegyzett Primavera Balettegyüttes produkciója. A zenekarunk örök barátja, Bíró Jaffás József. Az ő emléke előtt szeretnénk adózni, hiszen a neves táncos-koreográfus, úgy két éve elhunyt. Az ő tiszteletére játsszuk el a Kállai Kettőst a Szabolcs Táncegyüttes közreműködésével, amelynek a koreográfusa Józsi volt” – tájékoztatta szerkesztőségünket Suszter Csaba, a zenekart működtető Vidéki Kulturált Ifjúságért Egyesület elnöke.

A nyíregyházi együttesek összefogásával, az elmúlt évtizedben bemutatott újévi koncerteket rögzítette a Nyíregyházi Televízió. A most látható válogatás program előtt köszöntőt mond Bakó Levente, a Szabolcsi Koncert Fúvószenekar karmestere, Liszt-díjas trombitaművész. A 2021-es újévi koncertet január 1-jén 18 órától láthatják a képernyőn.