Szociális tűzifa program – Folyamatos a kiosztás a Tüzér utcán

Folyamatosan veszik át a tűzifát a NYÍRVV telephelyén a nyíregyháziak. Az önkormányzat 2020-ban is elindította a szociális tűzifaprogramot, amelyben maximum öt mázsa tüzelőanyaggal segítik a rászorulókat. A jelenlegi vírushelyzetben mindenkinek személyesen kell átvenni a fát a Tüzér utcán.

December elsejétől kezdték el osztani a tűzifát itt, a NYÍRVV telephelyén. Az önkormányzat évek óta megszervezi a város közigazgatási területén, hátrányos körülmények között élők számára a tüzelőanyag osztását. A rászoruló családok kizárólag a Nyíregyházi Család- és Gyermekjóléti Központnál nyújthatják be igényüket, a veszélyhelyzet miatt ebben az évben a személyes megkeresés helyett arra kérik az érintetteket, hogy telefonon adják le az igényléseket. A kérelmek felvétele folyamatos. Idén is kitermelték a megfelelő mennyiséget, talán még valamivel többet is, ez azt jelenti, hogy négy-ötezer mázsa tűzifa áll rendelkezésre – mondta Nyíregyháza alpolgármestere.

Nagyjából 800-1000 családnak tud segíteni az önkormányzat.

„December elsejétől elkezdtük és február 28-ig tervezzük a tűzifaosztást Nyíregyházán. Mindig tartunk mintegy ezer mázsa tartalékot, mert láttunk már olyan esetet az elmúlt években, amikor sajnos márciusban is bereccsent az időjárás és szükség volt kiegészítő tűzifára és nem akarunk abba a helyzetbe kerülni, hogy elfogy Nyíregyházán a tűzifa” – mondta Jászai Menyhért, Nyíregyháza alpolgármestere.

Egy-egy porció tűzifa 3-4 vagy 5 mázsa, családonként így tehát maximum öt mázsa tüzelőanyagot kaphatnak az igénylők. A családok a NYÍRVV Nonprofit Kft. telephelyén, a Tüzér utca 2-4. szám alatt vehetik át a tűzifát, fontos kiemelni, hogy a szállításról mindenkinek magának kell gondoskodni a pandémiás helyzet miatt. Az igényléseket telefonon fogadják a gyermekjóléti három telephelyén, a Május 1. téren, a Vécsey utcán és a Huszár téren, ügyfélfogadási időben:

Északi telephely, 4400 Nyíregyháza, Május 1 tér 10/A. Telefon: 06-40/444-297

Déli telephely, 4400 Nyíregyháza, Vécsey utca 15. Telefon: 06-42/421-169

Huszártelepi telephely, 4400 Nyíregyháza, Huszár tér 5. Telefon: 06-42/315-719