Újévi koncert – Január 27-én, a Bem József Általános Iskolában tartották a hagyományos fúvószenekari hangversenyt
Fotó: Trifonov Éva

Máskor, máshol, de 2023-ban is volt újévi koncert, mint ahogy több mint három évtizede ez hagyomány. Pénteken este, a Bem József Általános Iskolában szerepelt a nívódíjas Szabolcsi Koncert Fúvószenekar és Majorette Csoport. Volt keringő és klasszikusok diszkó ritmusban, rajzfilmzene, és operett is.

A Nyíregyházi Táncklub, a Krúdy Gyula Gimnázium végzős tanulói, a Művészeti Szakgimnázium Táncművészeti Tagozatának diákjai, és persze a zenekarhoz tartozó Tűzmadarak, Kék Delfinek és a Csillagok Majorette Csoport is szerepelt az újévi koncert műsorában, péntek este. Több mint 100 zenész, táncos és diák forgott a Bem József Általános Iskola színpadán. Telt ház, vagyis 800 néző előtt csendült fel a nyitány.

Idén nem újévi – lévén január 27-i koncertről van szó –, évindító köszöntővel szólt a közönséghez a polgármester.

„A Magyar Kultúra Napján a múlt héten, az ünnepségen is megemlítettem, hogy nehéz időkben talán még fontosabb hagyományaink, ünnepeink megtartása, közösségünk értékeinek és eredményeinek a megőrzése. Azt gondolom, hogy ez a koncert is ide illik, ide illeszkedik. A nehézségekből kijutott valamennyiünk számára az elmúlt három évben. Két pandémiás év után az elmúlt évben jött egy soha nem volt energiakrízis, és az energiaárak elszabadulását követően egy olyan infláció, ami régen nem volt Magyarországon” – mondta dr. Kovács Ferenc.

Munkahelyteremtésről, utakról és körútról, ipari parkról és konkrét beruházásokról szólt köszöntőjében a polgármester. Megerősítette a napokban megjelent hírt, miszerint a kormány 33,8 milliárd forintot biztosít a Nyíregyházi Ipari Park villamosenergia-fejlesztéséhez. Ugyanakkor takarékossági intézkedésekre kényszerültek a város intézményei, kulturális és művészeti csoportjai, de ilyen körülmények között is működnek, biztosítják a programokat, természetesen az adott lehetőségek szerint – fogalmazott a polgármester.

„Az önkormányzat is azon dolgozik, hogy a város működtetése ilyen körülmények között is a lehető legjobban megvalósuljon. Ezért is jelentettük be, hogy jövő péntektől megnyitjuk a karbantartási munkák után a sóstói Aquarius fürdőt, majd egy hét múlva – a tervezettől korábban – a színház indul az előadásokkal. Az uszodánk gyakorlatilag néhány hetes átmeneti időszak után november végétől működik, tehát a gyerekek tudják az edzéseiket bonyolítani, és folytatni az úszástanulást. Abban a néhány hétben pedig az egyetem segített az ottani uszodával, tehát nem maradtak ellátás nélkül” – fogalmazott a polgármester.

Bakó Levente művészeti vezető, karmester, Liszt-díjas trombitaművész és az együttesvezető, Suszter Csaba az előkészületek során városi összefogásról beszélt, hiszen a terem, a színpad, a fények és a hangosítás, mind-mind felajánlás volt a különböző intézmények részéről. A technikai hátteret például a Continental Aréna műszaki emberei biztosították.

A fináléban az Abba együttes újévi slágerére vonultak fel a táncosok, és tapssal köszöntötte az együttesvezetőket a közönség. A teljes műsort három kamerával rögzítette a Nyíregyházi Televízió, melyet február közepén Önök is láthatnak majd.

Kapcsolódó galéria

Újévi koncert 2023