Újévi jókívánságokkal érkeztek a kéményseprők ma reggel a Városházára

 

A polgármester személyesen fogadta őket, majd ajándékkal kedveskedett a szerencsehozó mesterembereknek. Ők is ajándékoztak, végül Dr. Kovács Ferenc polgármesterrel és a két alpolgármesterrel, Dr. Ulrich Attilával és Jászai Menyhérttel értékelték a 2017-es esztendőt. Emlékeztettek: a lakosság számára 2016 júliusától már ingyenes a kötelező kéményellenőrzés és -tisztítás akkor, ha az ingatlan magánszemély tulajdonában van és nincs az ingatlanba bejegyzett székhely, telephely, fióktelep, azaz valamilyen vállalkozás, cég.

További képekért kattintson a fotóra!

Fotók: Szarka Lajos

A feladatellátás  a lakosság körében  a katasztrófavédelemhez tartozik, a Kéményseprőipari Kft. a jogszabályi változások miatt már csak a közületek részére végez munkát – mondta a Kft. vezetője.

Valkó Attila kiemelte:

2018. január elsejétől kötelező a kémények ellenőrzésének megrendelése – gázkéményeknél kétévente egyszer kötelező, vegyes tüzelésűnél pedig évente egyszer. Díjat nem kell érte fizetni a lakosságnak, csak közületeknek.

Pezsgős koccintással is köszöntötték egymást, valamint az új évet a Városházán. Dr. Kovács Ferenc hangsúlyozta:

Ez egy nagyon szép hagyomány és épp' az imént mondtam nekik, hogy a sikerhez, az eredményekhez nagyon sok munka kell, de kell szerencse is. Úgyhogy nagyon nagy szükség van arra, hogy a kéményseprők itt legyenek, jókívánságokat hozzanak, valamint szerencsét és kívánok szerencsés, boldog új évet, mert az életünkhöz ez is kell.

A város vezetői nemcsak fogadtak újévi jókívánságokat, hanem adtak is. Többek között a sajtó munkatársainak köszönték meg a 2017-es pontos és hiteles tájékoztatásokat, tudósításokat.


Dér Vivien