Újabb sportolási lehetőség Nyíregyházán – Átadták a Sallai József Kosárlabda Ligetet
fotó: Szarka Lajos

A legendás kosáredző, Sallai József előtt tisztelegnek Nyíregyházán, szombat délelőtt adták át a Sallai József kosárlabda ligetet. Hazánk egy sportos ország, Nyíregyháza pedig egy sportos város, az utánpótlás nevelés és szabadidősport szempontjából is fontos a most átadott pálya – ezt dr. Szabó Tünde, sportért felelős államtitkár, Nyíregyháza országgyűlési képviselője mondta az ünnepségen.

A Nyíregyházi Sportcentrum és a Nyíregyházi Kosárlabda Klub U11-es csapata az átadás után rögtön felavatta az új pályát a Jósavárosban, a Korányi köz – Eperjes utca tömbbelsőben lévő parkban. Sallai József kiváló edző, tanár és nevelő is volt, 2021-ben első alkalommal egy emléktornát is rendeztek a tiszteletére Nyíregyházán, ezentúl a kosárlabda liget is az ő nevét viseli.

Új kosárlabda liget

Mindig öröm, ha valamilyen sportlétesítményt adhatunk át, különösen akkor, ha az a fiatalokat szolgálja. Ennek a beruházásnak az egészségre nevelés szempontjából is fontos szerepe van, hiszen nem csak az élsport és az utánpótlás-nevelés tudja majd használni, hanem a szabadidősport is. Nekünk, sportvezetőnknek elsődleges célunk, hogy mindenki sportoljon.” – mondta beszédében dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár, a város országgyűlési képviselője.

A világ egyik legnépszerűbb sportága a kosárlabda és itt Nyíregyházán is sokan szeretik. A megyeszékhely egy sportos város, hazánk pedig egy sportos ország, de nem csak eredményes sportnemzet, hanem sportoló nemzetté is szeretnénk válni – tette hozzá dr. Szabó Tünde. A kosárlabda liget egy TAO-s beruházás, ahol akár 3x3-as streetball hazai vagy nemzetközi mérkőzéseket is lehet majd rendezni.

Sportberuházások

A sportinfrastruktúra terén rengeteget fejlődött a megyeszékhely az elmúlt 12 évben, például 17 iskolai tornatermet felújítottak, átadtak 27 kondiparkot, új uszoda és egy Atlétikai Centrum is épült.

Ez a helyszín nagyon jó öltet volt a liget számára, évek óta fejlesztjük ezt a tömbbelsőt, elkészült itt a szabadtéri kondipark, a játszótér és megújult az egész park. Az utolsó elem, amit kitaláltunk, az hétfőn kezdődik, a járdák felújítása. Nyertünk egy hazai pályázatot és abból hétfőn megkezdődik itt a park járdáinak a teljes körű felújítása.” – mondta beszédében dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere.

Dr. Kovács Ferenc hozzátette, örül, hogy Sallai Józsefről nevezték el a ligetet, majd emlékeztetett, hogy Sitku Ernő nevéhez is fűződik egy hasonló a Bujtosi Városligetben. A Korányi köz – Eperjes utca tömbbelsőben is közterületen van a pálya, így bárki használhatja ezentúl.

Kapcsolódó galéria

Sallai József Kosárlabda Liget avató