Újabb körforgalom építése kezdődik el Nyíregyházán! - Kíváncsi, hogy hol?
Egyre több a körforgalom Nyíregyházán. A víztorony mellettit már annyira megszoktuk, pedig csupán néhány éve épült...

Megkezdődik a tervezett körforgalmi csomópont építése a Tiszavasvári út (36. sz. főút) - Szélsőbokori út – Fokos utca kereszteződésében, így június 21-től (péntek) forgalomkorlátozásra kell számítaniuk az arra közlekedők.

A kivitelezési munkálatok több ütemben valósulnak meg.

A Fokos utcát lezárják, de a 36. sz. főút széles burkolata lehetővé teszi, hogy a forgalom ebben az ütemben két sávon lebonyolódhasson. A munkavégzés ideje alatt a Fokos utca és az Esély Centrum, a kijelölt gyalogos-átkelőhely után, a meglévő kapubejárón és a belső, zúzottkő burkolatú úton keresztül ideiglenesen megközelíthető lesz. (1. ütem)

A következő munkafázisban a Szélsőbokori utat zárják le és egy terelő-utat jelölnek ki. A főúton ekkor már félpályás útlezárásra kell számítani, a váltakozó irányú forgalmat három fényjelzős forgalomirányító berendezés irányítja majd. (2. ütem)

A 3. ütemben, amikor már rendelkezésre áll a teljes körpálya, ennek megfelelően történik majd a munkaterület forgalmának szabályozása.

A 4. fázisban a kopóréteg aszfaltozása váltakozó irányú forgalom fenntartással, jelzőőrös forgalomirányítás mellett történik majd.

A munkavégzés idejére az érintett autóbusz-megállókat ideiglenesen áthelyezik.

A kivitelezés várhatóan decemberben fejeződik be.

A munkálatok idején kérjük a gyalogosok és a gépjárművezetők türelmét és megértését, s hogy az érintett szakaszokon fokozott figyelemmel közlekedjenek.