Újabb földutak kapnak aszfaltot – Zajlik a Napsugár és Borostyán utca aszfaltozása
Fotó: Trifonov Éva

Zajlanak az útépítési munkálatok Oroson a Napsugár és Borostyán utcán. Jelenleg a szegélyköveket rakják le, de hamarosan kezdődik az aszfaltozás. Nyíregyháza több pontján lett és lesz földútból aszfaltos önkormányzati forrásból, 2019-ben 23 utcában összesen 6831 méter hosszban épít új aszfaltutat a NYÍRVV Nonprofit Kft.

2019-ben önkormányzati forrásból 23 utcában épít új aszfaltutat a NYÍRVV Nonprofit Kft., összesen 6831 méter hosszban. A beruházás nettó 900 millió forintba kerül, melynek keretében ebben az évben a Kertvárosban, Sóstóhegyen, Kőlaposon, Örökösföldön, Borbányán, Kistelekiszőlőben és Oroson is épülnek új utak. Utóbbinál jelenleg a Napsugár és Borostyán utcán folyik a kivitelezés.

További képekért kattintson a fotóra!

Fotók: Trifonov Éva

Dr. Tirpák György önkormányzati képviselő szerkesztőségünknek elmondta:

2010-ben, amikor a FIDESZ-KDNP átvette a város vezetését, katasztrofális helyzetben volt az anyagi helyzete, 24 milliárdos adóssággal. Ezt már több helyen elmondtuk. Ez azért fontos, mert 2013-ig fejlesztésekben nem igazán lehetett gondolkodni. De 2013 őszén már az úgynevezett régi orosi részen, a Cifra fasortól kifelé, elvégezték azon utcáknak az aszfaltozását, amelyek útalaposak maradtak a 2004-es szennyvízberuházást követően. Ezek az utcák: a Tároló utca, Aranyhomok utca, Búcsú utca, Búcsú köz, Ragyogó utca, Mogyorós utca és a Deák Ferenc utcának a két szakasza.

A képviselő hozzátette, ebben a ciklusban is folytatódott a munka, megvalósult a szennyvízberuházás, aszfaltburkolatot kapott a Tujafa utca és köz, valamint a Móra Ferenc utca négyötöde, ami jelenleg is építés alatt áll. Az idén kezdődött a Babér, Borostyán és Napsugár utcában a munka, őszre pedig megvalósul a Mályva és Moha utcának is az aszfaltozása, valamint a Naspolya köznek is az aszfaltburkolattal való ellátása.

Kapcsolódó galéria

Útépítés a Borostyán utcán