Új programokkal is készül az évre a diák-polgármesteri iroda

A hagyományjellegű programok mellett idén új programokkal is készülnek a Nyíregyházi Diák-polgármesteri Iroda képviselői. Egy környezetvédelmi akcióterv kidolgozása mellett továbbra is fontos szerepet kap majd a kapcsolatépítés, külföldön és belföldön egyaránt, valamint egy diákmunka-vállalással kapcsolatos programsorozatot is elindítanak.

Különböző, a fiatalokat érintő szakmai és nemzetközi programokról, szabadidős eseményekről és más lehetőségről tartottak sajtótájékoztatót a Nyíregyházi Diák-polgármesteri Iroda képviselői. Az iroda 2022-es év első félévének programjait Ecsedi Noémi diákpolgármester ismertette.

A hagyományjellegű programjaink mellett idén új programokkal is készülünk. Az évet a városi diákparlamenttel nyitjuk március 10-én, ahová várjuk majd az érdeklődő diákokat, akik szeretnék ötleteiket, javaslataikat eljuttatni a döntéshozók felé. A tavaszi hónapok folyamán egy támogatói esttel készülünk, ez a rendezvény lehetőséget ad a fiataloknak az iroda megismerésére, valamint arra, hogy támogassák irodánk működését. Több külföldi utat is szervezünk majd a következő félévben, először Szatmárnémetibe látogatunk el még februárban, a diáktanács fiataljaival egy egyéves projektet valósítunk meg. Természetesen hosszabb utazásokra is sor kerül majd, több programon is részt veszünk, Olaszországban és Szardínián” – mondta Ecsedi Noémi diákpolgármester.

Ezeken kívül Írországba is ellátogatnak majd a Nyíregyházi Diák-polgármesteri Iroda képviselői, akik a kapcsolati hálójukat bővítik a külföldi utazások alkalmával. Ez a munka természetesen belföldön is folytatódik, a korábbi évekhez hasonlóan újabb ifjúsági szervezetekkel ismerkednek majd meg.

2022-ben irodánk hagyományteremtő jelleggel indít el irodánk egy programsorozatot, amely a diákmunka-vállalással, illetve azok előnyeivel és lehetőségeivel fog foglalkozni. Erre azért van szükség, mert a fiatalok nincsenek tisztában a lehetőségeikkel. Bízunk abban, hogy nemcsak a középiskolásokat, hanem az idősebb korosztályt is meg tudjuk a programjainkkal ragadni” – tette hozzá Tóth Anett alpolgármester.

Elhangzott továbbá, hogy a hulladékgyűjtési akció kiemelt rendezvény volt tavaly, így ennek a folytatására is készülnek. Az újabb gyűjtések mellett egy környezetvédelmi akcióterv elkészítésével a fiatalok és a város lakosságának figyelmét hívják majd fel a környezetvédelem fontosságára, a jövőnk megóvása érdekében.