Új kondipark a Móricz Zsigmond Általános Iskolában: testnevelés órán is használják majd

 

Fontos a sport, a támogatás

A Móricz Zsigmond Általános Iskola tornaterme közel egy évvel ezelőtt újult meg: a sportpadozatot 20 millió forint értékben újította fel az önkormányzat, majd sportági támogatásban is részesült az intézmény – hangzott el az iskola új kondiparkjának átadóünnepségén.

További képekért kattintson a fotóra!

Fotó: Szarka Lajos

Illés Zoltán intézményvezető elmondta:

Nagyon fontos pillanat ez: a Nebuló Alapítvány és a szülő közösség összefogása révén egy mini kondiparkot avatunk. Ez egy nagyon attraktív eszköz! Ahogy elkészült, a gyerekek rögtön csüngtek, lógtak a szereken. A mindennapos testnevelés órák keretében is tudjuk majd hasznosítani, mivel testnevelőinket megkérdeztük, mielőtt a beszerzés megtörtént, hogy milyen eszközök kerüljenek ide.

Az átadóünnepségen a sportért felelős államtitkár azt mondta, Nyíregyházán nagyon fontos a sport és az egészséges életmód, így az elmúlt években egyre több szabadtéri kondiparkot avatnak a városban. Dr. Szabó Tünde szerint a Móricz Zsigmond Általános Iskolában a gyerekek szellemi és fizikai fejlődése is biztosított az új létesítménnyel.

Hozzátette:

Nagyon fontos, hogy a gyermekek sportosak legyenek, mozgásgazdagabb legyen az életmódjuk.

Szabadtéri kondipark

Az új kondiparkot az iskola udvarán, a főbejárattól pár méterre alakították ki. Az új létesítményt a gyerekek verssel, tánccal köszönték meg.


Dér Vivien