Új ideiglenes vezető a katasztrófavédelem élén

Csepely Zsigmond tragikus halálát követően Dányi Béla igazgatóhelyettes látta el a szervezet vezetői feladatait. Őt azonban július 15-én Veszprém megye katasztrófavédelmi igazgatójának nevezte ki Pintér Sándor belügyminiszter. A megyei katasztrófavédelmi igazgatóság igazgatóhelyettesi posztját ideiglenes helyettes vezetőként péntektől Nagy József tölti be.

 

Nagy József személyében új helyettes vezető

 

Nagy József tűzoltó ezredes 1988-tól 2007-ig szolgált a rendőrség kötelékében, majd a Nyírbátori Polgári Védelmi Kirendeltség vezetője lett. 2012-től a Mátészalkai Kirendeltségen polgári védelmi felügyelőként dolgozott. 2013-tól pedig a Nyíregyházi Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetőjeként teljesített szolgálatot.
Nagy József hangsúlyozta, fontosnak tartja, hogy a több mint 500 fős állománnyal bíró igazgatóság szakmai működése irányítása alatt is zökkenőmentes legyen. Az új helyettes vezető feladatai közé a tűzvédelem, az iparbiztonság és a polgári védelem irányítása tartozik majd.

 

Körültekintőbben a nagy melegben

 

Nagy József többek között azt is elmondta, a Katasztrófavédelem a nyári időszakban kiemelt hangsúlyt fektet a hőséghez kapcsolódó megelőző tevékenységekre is. Ezt szolgálja a Belügyminisztérium által kifejlesztett VÉSZ elnevezésű telefonos applikáció, amely folyamatosan tájékoztatja a lakosságot például a közelgő viharokról, balesetekről, várható hőségről. Felhívta továbbá a figyelmet arra is, hogy a nagy melegben körültekintőbben tervezzük meg utunkat, akár a munkahelyig is, de nyaraláskor különösen legyünk elővigyázatosak. Folyamatosan ellenőrizzük az utak állapotát az interneten, a VÉSZ segítségével, és figyeljük a híradásokat.
Az igazgatóhelyettes megbízatása határozatlan időre szól, ugyanakkor az új igazgató kinevezése egy hónap múlva várható.

Piszár Tünde