Új autóval irány Tokió
Az olimpia után a Szuper Liga döntőn vett részt Helebrandt Máté. A nyíregyházi gyalogló győzött a 10 km-es gyaloglásban, hétfőn pedig az egyik támogatójával meghosszabbították szerződését.

 Az új autó kulcsát vehette át Helebrandt Máté hétfőn délelőtt. Már az olimpiai felkészülés során is támogatta azzal az egyik nyíregyházi autószalon, hogy egy autót biztosított neki, mely nagyban megkönnyítette a versenyekre való utazását. A cég a sikeres riói olimpiai után, ahol Máté egyéni csúcsot javított, meghosszabbította a támogatási szerződést.

- Nem volt kérdéses, hogy a jövőben is támogatjuk Mátét. Egyrészt az eredményei miatt, hiszen látjuk, hogy folyamatosan fejlődik, és a következő olimpián, Tokióban lehet a csúcson, másrészt emberi tulajdonságai miatt is, mivel egy nagyon szerény, de céltudatos sportolót ismerhettünk meg személyében - mondta Magocsa János a Magisz Kft. ügyvezetője.

Helebrandt Máté elégedett volt az olimpián nyújtott teljesítményével, de van hiányérzete. Úgy érzi, egy percet is javíthatott volna legjobbján, ha nem figyelmeztetik kétszer is a verseny elején, a harmadik pedig kizárást jelentett volna, ezért óvatosabban kellett gyalogolnia.

- Ha egy kicsit bátrabban kezdtem volna az elején, és nincsenek a figyelmeztetések, az első húszba is bekerülhettem volna. De így sem panaszkodhatok, egyéni csúcsot az atléták közül rajtam kívül csak ketten tudtak javítani a magyar csapatból - mondta Helebrandt Máté atléta.

Sok pihenőt nem kapott a nyíregyházi gyalogló Rió után, a hétvégén már a Szuper Liga döntőn indult, ahol győzött a 10 km-es gyaloglásban. A versenyen több nyíregyházi aranyérem is született, Pál Robin hármasugrásban, Bakosi Péter magasugrásban győzött.

Eredmények:
Helebrandt Máté I. hely 10 km gyaloglás 41:36,58
Bakosi Péter I. hely magasugrás 211 cm
Pál Robin I. hely hármasugrás 15,72 m
Szikszai Róbert II. hely diszkoszvetés 60,29 m
Osváth Krisztina III. hely 800 m 2:13,54
Osváth Krisztina IV. hely 400 m 57,18
Kerekes Dóra IV. hely diszkoszvetés 46,37 m
Káplár János V. hely diszkoszvetés 53,41 m
Kerekes László VI. hely súlylökés 15,22 m
Buzga Zoltán VI. hely hármasugrás 14,11 m
Tasi Tibor Dávid VII. hely 400 m 50,73

Dankó László