Ismét a top 10-ben!
Závaczki Bálint jól szerepelt Bulgáriában a nemzetközi golfversenyen.

 A 12. Bulgarian Amateur Open Championship-et a Pravets golf klub rendezték, ahol 17 nemzet golfozója állt rajthoz. A 78-fős férfi mezőnynek 6470 méterről, ( 7076 yard ) kellett játszania. A nyíregyházi Závaczki Bálint számára ez volt a leghosszabb versenypálya amin szerepelt. A nehéz szakaszok között volt 576 méteres ( 630 yard ) par ötös, vagy 434 méteres ( 475 yard ) up hill par négyes is. Bálint a mezőny 11. hcp-eseként állt rajthoz az első versenynapon. Jónéhány ismerős arc volt a mezőnyben, akikkel valamely korábbi nemzetközi versenyen játszott már együtt, az első napon egy helyi játékos, és egy angol társa mellet játszott +2-es kört. Ezen a napon a hossz ellenére sikerült három birdie-t ütni, amely sokat segített abban, hogy az élmezőnyben várhatta a második felvonást. A verseny második napján, egy +2.5-ös, és egy 1.1-es hcp-es társat kapott akiket sikerült két ütéssel legyőzni. A második napi szintén +2-es eredménye segített abban, hogy a 14 éves golfozó megerősítette helyét a vezetők között, és ezzel a két napi eredménnyel mindkét napon sikerült hcp-et javitani. Ekkor a 3. helyen allt, két ütésre az elsőtől.

A harmadik napon több hiba következtében, mely valószínűleg a befejező napi versenydrukknak köszönhető, +9-et sikerült elérnie. Bár az idei legjobb open eredménnyel kecsegtetett a két első napi állás, végül a nyolcadik helyen zárt, három ütésre a dobogótól.

 - Természetesen rossz érzés volt az utolsó napot megélni, mégis büszkėk lehetünk Bálintra, hiszen egymás után a negyedik openen sikerült top 10-be kerülnie és világranglista pontjait gyarapítania, miközben megvédte a Magyar junior bajnoki címet. - mondta Závaczki Zsolt, Bálint édesapja. 

DL