„Úgy élvezem én a strandot…”

A nyíregyházi Tófürdőn egymást érik a strandolók. A vízparton letakart papucsok és táskák, a vízben pedig lubickoló emberek. Ma fél 2-ig közel 700-an váltottak belépőjegyet, és ez a szám a nap végére még akár a duplájára is emelkedhet. A pénztáros elmondása szerint tegnap egész nap 800-an látogattak el a Tófürdőre, de ez a szám ma már biztosan sokkal több lesz. Elmondta, hogy a vasárnap mindig népszerűbb a fürdőzők körében. Idén nyáron volt már olyan nap, amikor 1500 látogató is érkezett a strandra, és ha továbbra is marad a tartós kánikula, akkor bizonyára hamarosan elérik majd újból ezt a kimagasló számot. A nyíregyháziak idén is kedvezményes áron válthatnak jegyet (felnőttek 1400, diákok pedig 1100 forintért).

A fagylaltárus szerint naponta több száz gömböt el lehet adni a Tófürdőn. A legkelendőbb a citrom ízesítésű, hiszen a nagy melegben ez oltja igazán a szomjat.

Kiss Brigitta Tünde rendszeresen kijár a Tófürdőre. Azt mondja, hogy azért is szereti annyira, mert ő a passzív pihenést részesíti előnyben, és sehol máshol nem tud úgy kikapcsolódni, mint itt. Hozzátette, a Tófürdő egyre jobb, a gyerekeknek is van játszási lehetőség és a part is nagyon szépen épül ki.

A tó vízminősége kiválóan alkalmas a fürdőzésre.

Bruszel Dóra