Trigatu – Klasszikus és fúziós táncelőadás a Szindbádban

Trigatu – Klasszikus és fúziós táncelőadás a Szindbádban

A Szindbád Színháztörténeti Rendezvénytér indiai táncok tradicionális és modern köntösben előadásra hívja a Közönséget 2021. szeptember 29-én 19 órától.

 

A Trigatu célkitűzése egyrészt az indiai tánc hagyományok megtartása és terjesztése, másrészt az indiai és az európai tánc stílusok összeolvasztása, hogy az indiai kultúra (mondavilág, filozófia, formavilág) a hétköznapi európai emberhez, és a fiatalokhoz is érthető és hozzáférhető formában eljusson. A koreográfiákban holisztikus egységbe fűzve jelennek meg a keleti és európai kultúrák különbözőségei és hasonlóságai.

A társulat célja, hogy a táncos az előadás alatt megnyissa a nézőt, összeköthesse őt tiszta és őszinte legbensőjével, segítse őt az önismereti úton. Az előadás extázis, ill. meditációs élménye is eszköze ennek a kommunikációnak tánc-táncos és néző között. Az indiai tánc erre tökéletes forma, hiszen istenekről szóló templomi táncokból és közösségi, népi drámajátékból táplálkozik. A Trigatu előadása, a keleti bölcsességeket és táncművészetet átszűri a mai európai formai világon és gondolatiságon így alkotva egységet a nyugati eszmeiséggel.

Cserpes Panni

Az előadásban két stílust kombinálnak:

Klasszikus és népi

A koreográfiák zenéje és megjelenése hűen tükrözi az autentikus indiai tánckultúrát, elragadva a nézőt, hogy bepillantást nyerhessen India világának egy szeletébe. A táncok hol könnyed és nőies, - hol keményebb, virtuóz ritmusokra épülő törzsi - formát öltenek.

Modern

Dinamikus, fúziós mozdulatsorok ihlette koreográfiák, melyek a klasszikusból kiindulva modern, az európai ember számára érthetőbb formában jeleníti meg az indiai tánckultúrát. A ritmust egy tempósabb, ismertebb elektronikus zene szolgáltatja, olykor kiegészítve indiai motívumokkal vagy akár hangzással.

Időtartam:

kb. 60 perc

Előadás időpontja:

2021. szeptember 29. (szerda) 19:00 óra

SZINDBÁD Színháztörténeti Rendezvénytér Rendezvényterem

4400 Nyíregyháza, Színház utca 2.

Jegyárak:

7500 Ft (asztal mellé szóló, vacsorával egybekötött ültetés)

2500 Ft (színházi széksoros ültetés)

Jegyek kaphatók:

https://moriczszinhaz.jegy.hu/program/trigatu-klasszikus-es-fuzios-tanc-eloadas-126116

Móricz Zsigmond Színház Szervező- és Jegyiroda

Nyíregyháza, Színház u. 2.

+ 36 42 507 006

 

Forrás: Móricz Zsigmond Színház