Továbbra is fókuszban a csapadékvíz-elvezetõ rendszer fejlesztése
Továbbra is fókuszban a csapadékvíz-elvezetõ rendszer fejlesztése

A város több pontján is folytatódik a belterületi csapa dékvíz-elvezetõ rendszer fejlesztése – jelentette be Facebook-oldalán dr. Kovács Ferenc polgármester.

– A Korong utcán már tavaly megkezdõdött a munka, s várhatóan nyárra be is fejezõdik. Látványos fázisnál tarta nak, hiszen az 1-es számú, 35 köbméteres záportározó lehe lyezése történik, s a víznyelõk építését kezdik a héten. In kább szem elõtt zajlik a Kulturális Negyednél a Színház ut cai beruházás, ahol a csapadékcsatorna rekonstrukciója idõ szerûvé vált. Ott a tavaszi kezdést követõen még az elsõ ütemnél tartanak, s mivel az utca sûrûn beépített és közmû vesített, a megújult csatornahálózat zárt rendszerû lesz.
 
A stratégia részei
 
– Ezek újabb elemei annak a stratégiának, mely az egy évtizeddel ezelõtti, nagy belvizes idõszakot követõen született, s melynek számos fontos pontja megvalósult azóta. S azt se feledjük, hogy idõköz ben zajlik az ötmilliárdos kormányzati támogatású útépítési, aszfaltozási program, a Gömb utcán ép pen csatornát építenek. Nem véletlenül: tudatosan figyelünk rá, hogy ahol útfejlesztés zajlik, egyúttal megoldjuk a csapadékvíz elvezetésének kérdését is – olvasható a bejegyzésbe.

Kapcsolódó galéria

Csapadékvíz-elvezetõ rendszer fejlesztése