Tovább erősödik a turisztikai kapcsolat Szatmárnémeti és Nyíregyháza között

A Nyíregyháza és Szatmárnémeti között fennálló testvérvárosi kapcsolat ápolása érdekében határon túli delegáció érkezett városunkba szerdán. Az egyeztetések ezúttal a pályázati együttműködési lehetőségeken túl a turisztikai vonalat is erősítették: mindkét fél beszámolt az új attrakciókról, programokról, amelyek csalogató lehetőségként kínálkozhatnak egy- vagy többnapos kirándulás szervezésekor.

„Szatmárnémeti mindösszesen 100 kilométerre található Nyíregyházától, így az utazóknak határon innen- és túl is jó lehetőség a két város felkeresése, amikor kikapcsolódásra vágynak" – hívta fel a figyelmet Furkóné Szabó Marianna, a Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetője.

Különlegességként ajánljuk az utazók figyelmébe a "Meghökkentő Dali" című kiállítást, amelynek a Szatmárnémeti Művészeti Múzeum ad otthont október 10-ig.

A szürrealizmus egyik legkiemelkedőbb alakjának festői munkásságát bemutató tárlat a láthatón túli kimondatlant idézi fel, és arra készteti a nézőit, hogy elgondolkodjanak az élet alapvető kérdésein.

Másik érdekesség a városban, Románia első múzeumi szabadulószobája. A játék során a csapatot egy kiválasztott tematikájú szobába zárják, amely a Szatmár Megyei Múzeum esetében az Uglár József kommunista párttitkár irodája lesz, amely, a tárgyak, a tévé, és a zene révén segít visszacsöppenni Ceaușescu Romániájába.

A szabadulószobában rejtvények és logikai játékok sorozatát kell megfejtenie a csapatnak a szökés érdekében.

 

Forrás: Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft.