Tovább élénkülhet Nyíregyháza konferencia és wellness-turizmusa
Fotó: Trifonov Éva

A szabolcsi megyeszékhelyen a Modern Városok Program forrásaiból korszerű, minden igényt kielégítő négy csillagos szálloda épült, amely 123 szobával, 250 vendéget tud fogadni. A hotel közvetlen, fedett összeköttetéssel bír a gyógyvizes élményfürdővel és méltán népszerű Nyíregyházi Állatparktól is csak néhány perc séta választja el. Nyíregyházán nem volt még ilyen minőségű szálláshely. A hotel egy hónapja nyitotta meg a kapuit és már 6 nagy, országos konferenciára foglalták le.

Egy jelképes belépőkártyát kapott a Hunguest Hotels Hungary vezérigazgatója, Nyíregyháza polgármesterétől. Ezzel lezárult a négy csillagos szálloda két éve zajló építése és szépítése. Mától végérvényesen az üzemeltetőé a terep.

Kilencezer négyzetméter, 123 szoba, 250 férőhely, közel 80 alkalmazott. Így néz ki számokban a Hotel Sóstó. A korszerű, modern igényeket is kielégítő szálláshely közvetlen összeköttetéssel bír az élményfürdővel és egy rövid sétával elérhető innen az Állatpark, a Tófürdő és múzeumfalu is. A hotel október végén megnyitott, azóta volt olyan hétvége, amikor telt házzal üzemelt. A végleges arculatát azonban ennyi idő alatt még nem nyerte el, folyamatosan szépítik annak érdekében, hogy a vendégek számára feledhetetlen legyen az itt töltött idő.

 

A Hotel Sóstó a Modern Városok Program forrásaiból összesen 4 milliárd forint felhasználásával épült fel. A kivitelezői nyíregyházi vállalkozók voltak. Az önkormányzat azért támogatta a beruházást, mert úgy vélik ezzel lehet élénkíteni a megyeszékhely wellness és konferenciaturizmusát.   

A szálloda projektzáróján ma egy emléktáblát is avattak. A Hotel Sóstóban így emlékeznek a  hotel helyén álló Szeréna-lakra és névadójára Kégly Szerénára, aki a hadiárvák és a szegény családok elkötelezett támogatója volt.

Kapcsolódó galéria

Ünnepi köszöntő a Hunguest Hotel Sóstó-ban