Tortuga a hírhedt kalózfészek? Nyíregyházán nem. Itt egy helyi zenekar a Tortuga!

Ha ma is működne a nyíregyházi Ifipark Sóstón, akkor helyi zenekarként a Tortuga is ott koncertezne! A banda 2018 legpofátlanabb rock & roll formációjának vallja magát. Tomku Milánt, a zenekar énekes-gitárosát arról is faggattam, miért gondolják ezt így!?

Szókimondó, ’pofátlan’ fiatal zenészek vagyunk. Alapvetően rockot, rock & rollt játszunk. Erősségünk a spontaneitás. Például a zenekar neve is úgy jött, hogy Hegyi Ábel, dalszövegeink írója, a banda gitárosa épp’ a Karib tenger kalózai című filmet nézte és egyszerűen megtetszett neki a Tortuga név. És még jól is jött, hiszen a karibi szigeten a kalózok mindig jól érezték magukat, buliztak Tortugán, így mi is erre bíztatjuk az embereket: jöjjenek el egy Tortuga koncertre és bulizzanak egy hatalmasat!


Milán és Ábel mellett Kerle Ákos (basszusgitár) és Dömötör Sanka (dob) játszik. Baráti alkotóközösség, mondja Milán, akinek szólógitárosként nem egyszerű énekelnie is.

Eredetileg öten voltunk. Az első dalainkban én csak gitároztam és vokáloztam. Aztán az énekesünk kilépett a zenekarból és a többiek rám néztek… Nem volt kérdés, folytattam! Szólógitárosként azonban nem egyszerű énekelni, a célom a fejlődés, ezen a területen is. Viszont nem okoz problémát Ábel szövegeit tovább adnom – hasonló a gondolkodásunk, így nemcsak a többiek, én is tudok azonosulni a dalokkal. Van bulis, de elgondolkodtató szöveg is. Így kerek ez a zenekar!


A Tortuga eddig nyolc dalt véglegesített, ebből már ötöt kiadtak. Az utolsó, Felhő Felett című dalukat pár nappal ezelőtt, december 25-én rakták a hallgatóság karácsonyfája alá. Puritán videoklipet is mellékeltek, íme:


 

Szerző: R.