Tornagyőzelem - a Nyíregyháza Spartacus nyerte a Lázár Bence Emlékgálát

 Megnyerte az I. Lázár Bence Emlékgálát a Nyíregyháza Spartacus. Kecskeméten rendeztek egy rangos tornát a fiatalon elhunyt labdarúgó emlékére, aki a Szpariban is futballozott. A Nyíregyháza veretlenül zárta a csoportmeccseket - a Fradit is 5-1-re legyőzve - majd az elődöntőben büntetőkkel nyert a Szolnok ellen.

A fináléban az a Kiskunfélegyháza volt az ellenfél, melyet a csoportmeccsek során 4-0-ra vert a Szpari. Ezúttal sem kapott gólt a Nyíregyháza - Tuska János végig remekül védett a tornán - Törtei Tamás mesterhármasával viszont 3-0-ra nyert a Spartacus, így elhozta a csapat Kecskemétről a vándorserleget!

A Lázár Bence Emlékgálán 10 csapat vett részt, az együttesekben pedig több mint 50 korábbi élvonalbeli, illetve 20 korábbi válogatott labdarúgó ( többek között Dragóner Attila, Lipcsei Péter, Gyepes Gábor, Mészöly Géza, Tisza Tibor, Máté Péter) lépett pályára.


A Nyíregyháza Spartacus az alábbi kerettel vett részt: Tuska János, Törtei Tamás, Homann Richárd, Rubus Tamás, Szatke Zoltán, Balogh Zoltán, Illés Gyula, Márton István, Ádámszki Róbert, Papp Tibor.
A Spartacusnak nyíregyházi szurkolók a helyszínen is szorítottak. 

Az esemény teljes bevétele a Soha ne add fel LÁZÁR BENCE Emlékalapítvány számára kerül felajánlásra. Az alapítvány célja a leukémiás betegek támogatása.

Dankó László