Többféle csapadék is lehetséges, mutatjuk hol esik majd
Többféle csapadék is lehetséges, mutatjuk hol esik majd

Eső, zápor, zivatar és viharos széllökések is lehetnek ma.

 

Vasárnap délelőtt és napközben észak felől okklúziós front felhőzete, illetve gyenge csapadékrendszere nyúlik be fölénk, így a Dunakanyar és Budapest tágabb környezetében, valamint az Alföld nyugati, középső részein időszakos, többnyire gyenge eső valószínű – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat.

 

Mindeközben az északkeleti megyékben inkább erőteljes gomolyfelhő-képződés, valamint záporok, intenzív csapadékkal kísért zivatarok lesznek jellemzőek. A délnyugati, nyugati megyékben várható a legtöbb napsütés, és csapadéknak is arrafelé a legkisebb az esélye. Az északnyugati, nyugati szelet nagyobb területen kísérik erős, néhol viharos lökések.

Zivatarok környezetében is viharossá fokozódhat a szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet jobbára 24 és 29 fok között alakul, a tartósabban csapadékos tájakon azonban több fokkal hűvösebb maradhat az idő. Késő estére 17 és 22 fok közé csökken a hőmérséklet.

Vasárnap este keleten is fokozatosan megszűnik a csapadék, ezzel párhuzamosan nyugat felől az ország nagyobb részén kiderül az ég. A szél mindenütt mérséklődik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 12 és 17 fok között valószínű, de a szélcsendes északi völgyekben ennél több fokkal hűvösebb is lehet.