Több mint 100 000 utas az év első harmadában

Az előző év azonos időszakához képest 30%-kal többen, mintegy 28 895-en vették igénybe Magyarország legdinamikusabban fejlődő repülőterét. Ez minden idők legerősebb áprilisi és egyben az év első harmadának legerősebb utasforgalma volt a Debrecen Airporton.

Tamás László, a Debrecen Airport járatfejlesztési igazgatója a 2018-as áprilisi és az első négyhavi eredményekről örömmel számolt be:

A Debrecen Airport utasforgalmának dinamikája 2018. első négy hónapjában is stabil maradt. Közép-Kelet Európa legnagyobb légitársasága, a Wizz Air a debreceni bázis gépével már március vége óta több frekvenciával közlekedik és a gép kapacitása nyárra a maximumon üzemel. Európa egyetlen 5-csillagos légitársasága a Lufthansa pedig hetente 5-ször repül március vége óta Debrecenből Münchenbe. Idén már 8 városba, London, Párizs, München, Milánó, Moszkva, Eindhoven, Malmö mellett Tel Avivba is van közvetlen menetrend szerinti járata Debrecennek és a kelet-magyarországi régiónak egyaránt, ami egy rendkívüli előny a magyarországi régiók versenyében mind gazdasági mind turisztikai téren. 2018-ban további jelentős növekedésre számítunk a külföldi turisták és üzleti utasok által eltöltött vendégéjszakák számát illetően ill. a régió szállodáinak kihasználtsága is folyamatosan fog javulni. A vendéglátóhelyek, szabadidős és rekreációs szolgáltatók ill. a személyszállító cégek forgalma és az ÁFA és IFA bevételek is jelentősen fognak növekedni a régiónkban. Kárpátaljáról, Kelet-Szlovákiából és a Partiumból és Hajdú-Bihar megyéből is egyre többen választják a Debrecen Airportot, hiszen a mi repülőterünk kínálja a legtöbb alacsony viteldíjú úti célt a régió regionális repülőterei közül. Minden utazni vágyó számára, aki akár üzleti vagy rekreációs, turisztikai céllal indul el számos attraktív európai úti célt kínálunk közvetlen légi járattal. A charter járatokkal a nap szerelmeseinek biztosítunk üdülést Spanyolországban, Görögországban, Törökországban ill. Bulgáriában és Egyiptomban. A kultúrára, vallási turizmus és városi vakációra szomjazók pedig Nyugat-Európa, Oroszország és Izrael nagyvárosait kereshetik fel közvetlen járatokkal ill. a hálózati partner-légitársaságunkkal a Lufthansával Európa legjobb repülőterén, a müncheni repülőtéren keresztül egyetlen átszállással öt kontinens, több mint száz úti céljára utazhatnak el a Debrecen Airportról. Minden utazó számára rendkívül kedvező parkolási lehetőséget biztosítunk akár több napra vagy hétre is. A repülőtéren finom hideg italokkal, olasz kávéval ill. snackkel és VIP lounge szolgáltatással várjuk kedves utasainkat.

A nyári vakáció idén is Debrecen Airporton kezdődik!

 

 

2018-as nyári úti célok a Debrecen Airportról: