Több ezren kétkeréken

A belvárosból rajtolt az idei Michelin Bringafesztivál több ezres mezőnye, amelyen dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere is nyeregbe pattant, hogy együtt kerekezzen annak résztvevőivel. A Sóstóig tartó 10 kilométeres közös kerékpározás mellett a Kossuth téren az egymásra figyelés és a tudatos közlekedés fontossága köré építették a szervezők a közlekedésbiztonsági programokat.

 

Elősegíteni a mobilitást

 

– A Michelin alapfilozófiája, a mobilitás elősegítése, melynek legjobb formája főleg a városokban a kerékpár és nem az autó – mondta dr. Nemes Attila, a Michelin Hungária Kft. nyíregyházi gyárának igazgatója. – Kerékpározni több szempontból jó. Egyrészt, mert mozoghatunk, teszünk valamit az egészségünkért, másrészt, mert a kerékpár az egyik legpraktikusabb közlekedési mód. Ugyanakkor, ha nyeregbe pattanunk, legyünk tudatában a mozgásforma veszélyeinek, így jó, ha viselünk védősisakot, nem árt, ha a világítás is rendben van és mindenekelőtt ismerjük a kerékpározásra vonatkozó szabályokat – tette hozzá a gyárigazgató.

 

Kerékpárosbarát város

 

Nyíregyháza nemrég vehette át a kerékpárosbarát település megtisztelő kitüntetését a közlekedéspolitikáért felelős államtitkártól. Nem véletlenül, ugyanis a város fontosnak tartja a környezettudatosságra és az egészséges életmódra nevelést. Ennek érdekében folyamatosan bővíti a kerékpárút-hálózatát.


Bővülő kerékpárút-hálózat

 

– Az elmúlt évek fejlesztéseinek köszönhetően 53,6 kilométer kerékpárút épült Nyíregyházán – mondta a rendezvényen dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere. – Az úthálózat bővítése folyamatban van, megkezdték az előkészítési munkálatokat újabb 9 kilométer vonatkozásában és év végére elkészül a Nyíregyháza-Tokaj közötti kerékpárút is, amely nemcsak a nyíregyháziak és a Tokajban élők érdekeit szolgálja, egyúttal hasznos a turisták szempontjából is – mondta a városvezető.

 

Tudatosan közlekedni

 

A fesztiválon idén még több digitális szimulátor és izgalmas játék, ügyességi pálya és kvíz várta az érdeklődőket. A legkisebbek a Kölyökparkban, a Hősök terén szerezhettek tapasztalatokat és tehették próbára a közlekedéssel kapcsolatos tudásukat. A Michelin cég számos ajándékkal kedveskedett a kerekezőknek. Volt pecsétgyűjtő akció bringás kiegészítő felszerelésekért, de óránként sorsoltak dedikált kerékpárossisakokat is. A 10 kilométeres Vidám Kerekezés indulói között pedig gazdára talált 5 darab értékes kerékpár, valamint több vásárlási utalvány is.

A Michelin Bringafesztiválon szombaton készült beszámolónkért, illetve az eseményen készült fotókért kattintson az alábbi linkre!

Rita kérdez a Michelin Bringafesztiválon!

Piszár Tünde

(Fotó: Trifonov Éva)