Télen is érdemes sok időt a szabadban tölteni – Hol érdemes sétálni Nyíregyházán?

A hideg nem tesz rosszat, sőt! Minél több időt töltünk a szabadban az őszi, téli napokon, annál több jót teszünk a szervezetünkkel. A kint eltöltött órák a gyerekek egészségére is pozitív hatással vannak, hiszen a hűvös idő edzésben tartja az immunrendszerüket, és erősíti a pszichikai-fizikai fejlődésüket.

Nyíregyházán számos lehetőség van arra, hogy a téli hónapokban is a szabadban tartózkodjunk és nagyokat sétáljunk.

Télen is érdemes ellátogatni Sóstóra, a jó levegőn sétálni a varázslatos tó körüli sétányon.

Nyíregyháza egyik gyöngyszeme a Bujtosi Városliget is mesés képet nyújt télen. A felújítás után pedig még szebb környezet várja az odaékezőket. Az egyik legszembetűnőbb újítás, hogy eltűntek a korábbi, salakos utak, helyükre térkövezett sétányok, járdák kerültek, 3 kilométer hosszan. Mindemellett közel másfél kilométer hosszú gumiburkolatú futópályát is kiépítettek, valamint egy új, akadálymentesített mosdót is létesítettek.

A gyerekek és felnőttek egyik kedvenc helye a Robinson domb is megújult. Új, korszerű négyfunkciós mászóvár épült, alatta esést csillapító gumilap burkolattal. Ezen kívül óriás ikercsúszdát telepítettek és megtörtént a domb déli lépcsősorának, illetve a szánkópályának a rekonstrukciója is. (Már csak egy kis hó hiányzik az új szánkópálya kipróbálásához).

Tehát télen se zárkózzunk be a négy fal közé, töltsünk minél több időt a szabadban, így segítve immunrendszerünk megfelelő működését.