Te Kezdd! mozgalom Nyíregyházán – Fontos az egészségvédelem és a környezettudatosság

Környezeti értékeink megóvása mellett segíteni és összefogni az ifjúságot! Ez a missziója a Te Kezdd! elnevezésű mozgalomnak, amely keretében ma előadássorozatra invitálták a város középiskolásait. A diákok az egészségvédelemről, a környezettudatosságról is bővítették tudásukat.

A Te Kezdd! mozgalmat a Sz-Sz-B Megyei Ifjúságért Egyesület szervezi és a Pro luventute Hungarica – Magyar Ifjúságért Alapítvány támogatásával valósul meg. A program fő célja a fiatalok egészség- és környezetvédelmi nevelése. Ezt offline és online térben valósítják meg a szervezők. Az offline tér előadásai a Megyeházán kezdődtek meg – a hétfői, nyíregyházi középiskolásoknak szóló előadásokban nagy hangsúlyt fektettek a környezetvédelemre, a fenntarthatóságra, a sportra.

Ebben a szellemiségben kívánják motiválni az ifjúságot, hogy mindennapi életükbe apró döntéseiken keresztül építsék be az egészség- és környezettudatosság elemeit. De a szervezők az online térben is aktivizálják a fiatalokat – mondta Csástyu Lilla egyesületi elnök.

Az online tér alatt az ifjúság egyik legnagyobb és legkedveltebb közösségi terét, a Facebook-ot értem. Ott is lehet a Te Kezdd! oldalhoz csatlakozni, ahol különböző kihívásokat fogunk majd meghirdetni. Az egyik holnap indul majd – ennek a neve az lett, hogy Oszd meg Te is! Ennek keretében egy-két perces videókat várunk, amelyben a fiatalok elmondhatják, hogy ők mit tesznek a környezetük egészségéért, a környezetük megóvásáért. Magának a kihívásnak az a lényege, hogy a módszereket és a technikákat megosszák egymás között a fiatalok és ezáltal a környezetvédelem egyre népszerűbb legyen Nyíregyházán is.

Több középiskolából is érkeztek fiatalok a Megyeházán tartott előadásokra. A legtöbb diák azt mondta, igyekszik környezettudatosan élni.

Fehér Regina, a Nyíregyházi Kölcsey Ferenc Gimnázium 10. osztályos tanulója elmondta:

Fontossá és égető kérdéssé vált a környezettudatosság és ahogy én tapasztalom, az idősebb generációknál, akár szülőknél vagy tanároknál – nekik még nem volt ennyire fontos és nem tudtak ennyi mindent a környezetünkről és arról, hogy milyen pusztulásokat okozhatunk. Úgyhogy akár ez a Te Kezdd! kezdeményezés is nagyon jó dolog – hiszen tisztában kell lennünk azzal, hogy mit tettünk és mit tehetünk azért, hogy ne legyen ennyire rossz helyzetben a bolygónk és nekünk is legyen még jövőnk.

A szervező egyesület hosszú távú missziója a környezeti értékeink megóvása mellett segíteni és összefogni az ifjúságot, valamint kapcsolatot tartani a hazai és külhoni magyar ajkú civilekkel, civil szervezetekkel, valamint a nemzet védelme érdekében segíteni és támogatni azokat.

Kapcsolódó galéria

Te kezdd előadás a Megyeházán