Tavaszi Zsongás – Vásár és színpadi produkciók Nyíregyháza főterén
Fotó: Kohut Árpád

2022. március 12. és április 2. között a Tavaszi Zsongás elnevezésű rendezvénysorozatnak a Kossuth tér ad otthont. A vásáron csaknem 30 árus portékái közül válogathatnak az érdeklődő vásárlók, melyek között helyi termékeket is találnak.

Az árusok között ott lesznek az Aranykapu Népművészeti Egyesület tagjai, a „Made in Nyíregyháza” programban részt vevő termelők, a nyíregyházi piacokon és a Búzatéri Piaccsarnokban árusító helyi termelők. A rendkívül színes kínálatnak köszönhetően, a vásár keretében többek között különböző magvak, édességek, szörpök, lekvárok, mézkülönlegességek, illetve natúrkozmetikumok közül is válogathatnak a kilátogatók. Az eseményen az Aranykapu Népművészeti Egyesület 12 alkotó mestere tart bemutatót, így a rendezvényre látogatók megismerhetik a népi ékszerkészítők, textiljáték-, paszomány-, tűzzománc-, mandala- és faárukészítők, valamint tojásfestők munkásságát.

A Nyíregyházi Foglalkoztatási Paktum keretében a „Made in Nyíregyháza” 10 termelője kínálja megvételre áruit, termékeit. Ezek között megtalálhatók ékszerek, száraztermékek, reform- és bioélelmiszerek, ajándéktárgyak, réteskülönlegességek, textiltermékek, különféle szörpök, gyógynövényszörpök, lekvárok, illetve natúrkozmetikai termékek.

Továbbá Szatmárnémeti, Nyíregyháza testvérvárosának helyi termelői is bemutatkoznak a vásáron, akik egyebek mellett mézkülönlegességeket, gyöngyfűző alkotásokat, nemezkészítményeket, fém kerti- és utcabútorokat, illetve szörpöket és lekvárokat kínálnak eladásra.

A vásár ideje alatt vidámpark várja a kicsiket és a nagyokat, ahol a szórakozni vágyók kipróbálhatnak különféle játékelemeket, mint például gyermekvasút, körhinta, játszóház, extrém hinta és dodzsem.

Számos büfé és vendéglátóegység gondoskodik arról, hogy a vásárról senki ne távozzon éhesen.

A vásár 8.00 és 18.00 óra között várja az érdeklődőket.

Színpadi produkciók

A Tavaszi Zsongás rendezvény keretében megannyi fellépő biztosítja a kiváló hangulatot:

• Március 17. (csütörtök) 17.00 – Mentha Project

• Március 19. (szombat) 17.00 – Varga Miklós

• Március 22. (kedd) 17.00 – LK Beat

• Március 24. (csütörtök) 17.00 – TIBI A Hegyről

• Március 26. (szombat) 17.00 – Varga Feri és Balássy Betty

• Március 29. (kedd) 17.00 – Folkfusion Band

• Március 31. (csütörtök) 17.00 – Szívtiproll

• Április 2. (szombat) 17.00 – Dj Dominique