Tavaszi szakmai napok

 Évente két alkalommal rendez az Oktatási Hivatal tájékoztatót a köznevelésben dolgozóknak. Ilyenkor átfogó jelleggel pedagógiai heteken ismerkedhetnek meg a közoktatás szereplői az újdonságokkal. A tavaszi konferencián többek között a pedagógus minősítést, a lemorzsolódó tanulók dokumentálását, illetve a tanévzárás feladatait ismertették a résztvevőkkel.

 

Fontos az információ áramlása

 

Brassói Sándor, az Oktatási Hivatal köznevelési elnökhelyettese elmondta, az Oktatási Hivatal számára nagyon fontos feladat az, hogy a köznevelésben közreműködő szakemberek, tehát az intézményvezetők, a fenntartók, a tankerületi igazgatók és a pedagógusok kellő gyakorisággal hozzájussanak minden olyan információhoz, ami a tanévhez és a feladataikhoz szükséges.

További képekért kattintson a fotóra!

A konferencián szakemberek osztották meg a hallgatósággal azokat az információkat, amelyek segítségével az éves szakmai munka jobban és könnyebben szervezhető.

Márk Attila Olivér, a Kölcsey Ferenc Gimnázium igazgatója kifejtette, nagyon örül annak, hogy megrendezték a konferenciát, hiszen a jogszabályok, a jogszabályi környezet folyamatosan változik és így ők erről időben tudomást szereznek.

 

Bázisintézmények

 

A nap során átadták az Oktatási Hivatal Bázisintézménye címet is. Az országban több százra tehető azoknak az iskoláknak a száma, akik innentől, a cím viselésével segítik a szakmában dolgozókat. Nyíregyházán a Kodály Zoltán Általános Iskola is kapott ilyen elismerő címet és vele feladatokat.

Baloghné Németh Szilvia, a Nyíregyházi Kodály Zoltán Általános Iskola igazgatója azt mondta, nagy felelősséggel jár a cím. Kifejtette, januárban, amikor az Oktatási Hivatal meghirdette ezt a pályázatot, megnézték, majd egy tantestületi értekezleten döntöttek arról, hogy melléállnak. Az igazgató hozzátette, egy folyamatosan megújulni szándékozó, nagyon innovatív és állandó tanulási vággyal felvértezett tantestület áll mögötte, és közösen ezt szeretnék kihasználni. Baloghné Németh Szilvia elmondta, kollégái között nagyon sok a szaktanácsadó. Angolból, magyarból, matematikából és tanítók is. Mindezek mellett szakértő kollégái is vannak. Tizenegyen vannak az iskolában, akik járják a megyét és segítik a pedagógusokat.

A következő napokban az intézményvezetők, a fenntartók és az érdeklődő pedagógusok ingyenes, tematikus műhelyfoglalkozásokon vehetnek részt, ahol a jól működő iskolák és óvodák, valamint a bázisintézmények szakemberei osztják meg tudásukat kollégáikkal.

ME.

(Fotó: Szarka Lajos)