Tájékoztatás – védőoltások beadása az idősotthonokban
Tájékoztatás – védőoltások beadása az idősotthonokban

dr. Kása Brigitta aljegyző, a nyíregyházi operatív munkacsoport vezetőjének tájékoztatása:

„A Megyei Oltási Munkacsoport döntése alapján január 30-án kerül sor a Nyíregyházi Szociális Gondozási Központ mindkét telephelyén - a Rozsnyai utcai és a Pacsirta utcai bentlakásos idősotthonokban - a Pfizer-Biontech Covid-19 védőoltások beadására.

Az oltás beadása önkéntesaz életkoruk és betegségeik miatt veszélyeztetett csoportba tartozó gondozottak és az ott dolgozók oltással kapcsolatos tájékoztatása megtörtént, akik egy fő gondozott kivételével valamennyien élnek ezzel a lehetőséggel. Az idős lakókkal kapcsolatba kerülő dolgozók mindegyike - felelősségteljes döntést hozva - az oltás felvételét választja, akárcsak az olyan mindennapi munkát segítő munkatársak, mint a gyógymasszőr, gyógytornász és a mentálhigiénés szakember.

Az első oltást így összesen 61 fő idős gondozott és 44 fő dolgozó, ill. segítő munkatárs kaphatja meg a mai napon. A bonyolult logisztikát és szervezést igénylő feladat ellátását nagyban segíti, hogy az érintettek már kitöltötték az oltás felvételéhez, beadásához szükséges dokumentumokat. A vakcinázást a Jósa András Oktatókórház egészségügyi dolgozói végzik.”

Nyíregyháza MJV Sajtószolgálata